Marokkaanse pompoen schotel met kip

Marokkaanse pompoen schotel met kip

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Deze Marokkaanse pompoenschotel met kip uit de Dutch oven is een echte aanrader. Het recept is simpel en geschikt voor beginners.

Equipment

  • Big Green Egg large
  • RVS rooster
  • Dutch oven
  • citroen rasp
  • Snijplank
  • Scherp koksmes

Ingrediënten
  

  • 6 Kippendijen
  • 1 grote pompoen
  • 1 courgette
  • 2 Uien
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 1 bikje edamame bonen
  • 3 knoflook bolletjes
  • 600 ml kippen bouillon
  • olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 gram gember
  • Cajun rub (andere rub mag ook)
  • 3 takjes selderij

Dressing

  • 100 gram feta
  • 3 takjes munt
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 0,5 liter Turkse of Griekse yoghurt
  • couscous naar behoefte

Instructies
 

  • prepareer de BBQ voor direct 170 graden
  • als de BBQ op temperatuur is verwarm de Dutch oven voor
  • hak de uien, knoflook en gember fijn
  • meng de gehakte groenten goed met de kruiden, de basterdsuiker en de wijnazijn
  • snij de andere ui in halve ringen
  • kruid de kippendijen met de gewenste rub en bak ze bruin in olijfolie
  • voeg de uien ringen toe en fruit deze samen met de kippendijen tot ze glazig zijn
  • voeg de tomatenblokjes en de kruidenmix toe en bak een paar minuten mee
  • Schil de pompoen en snij dan in blokjes van ongeveer 1,5 á 2 cm
  • voeg de pompoen blokjes, courgette en de bouillon toe en laat minimaal een uur sudderen.
  • Haal de kippen dijen uit de Dutch Oven en snijd (indien gewenst) in kleinere stukken.

Dressing

  • snipper de rode ui
  • was, rasp en pers de citroen
  • meng de yoghurt, citroen rasp, de rode ui, munt en het citroensap
  • verkruimel de feta en roer het door het mengsel

Serveren

  • Giet wat van de dressing over het pompoen gerecht
  • Serveer met couscous
  • snij de selderij fijn en strooi wat over het gerecht
  • Enjoy

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept