Marokkaanse pompoen schotel met kip
Equipment
- Big Green Egg large
- RVS rooster
- Dutch oven
- citroen rasp
- Snijplank
- Scherp koksmes
Ingrediënten
- 6 Kippendijen
- 1 grote pompoen
- 1 courgette
- 2 Uien
- 1 blik tomaten blokjes
- 1 bikje edamame bonen
- 3 knoflook bolletjes
- 600 ml kippen bouillon
- olijfolie
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel komijn
- 1 eetlepel koriander
- 1 eetlepel kaneel
- 100 gram gember
- Cajun rub (andere rub mag ook)
- 3 takjes selderij
Dressing
- 100 gram feta
- 3 takjes munt
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 0,5 liter Turkse of Griekse yoghurt
- couscous naar behoefte
Instructies
- prepareer de BBQ voor direct 170 graden
- als de BBQ op temperatuur is verwarm de Dutch oven voor
- hak de uien, knoflook en gember fijn
- meng de gehakte groenten goed met de kruiden, de basterdsuiker en de wijnazijn
- snij de andere ui in halve ringen
- kruid de kippendijen met de gewenste rub en bak ze bruin in olijfolie
- voeg de uien ringen toe en fruit deze samen met de kippendijen tot ze glazig zijn
- voeg de tomatenblokjes en de kruidenmix toe en bak een paar minuten mee
- Schil de pompoen en snij dan in blokjes van ongeveer 1,5 á 2 cm
- voeg de pompoen blokjes, courgette en de bouillon toe en laat minimaal een uur sudderen.
- Haal de kippen dijen uit de Dutch Oven en snijd (indien gewenst) in kleinere stukken.
Dressing
- snipper de rode ui
- was, rasp en pers de citroen
- meng de yoghurt, citroen rasp, de rode ui, munt en het citroensap
- verkruimel de feta en roer het door het mengsel
Serveren
- Giet wat van de dressing over het pompoen gerecht
- Serveer met couscous
- snij de selderij fijn en strooi wat over het gerecht
- Enjoy