Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse pompoen schotel met kip
4
Voorbereidingstijd
45
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Deze Marokkaanse pompoenschotel met kip uit de Dutch oven is een echte aanrader. Het recept is simpel en geschikt voor beginners.
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg large
▢
RVS rooster
▢
Dutch oven
▢
citroen rasp
▢
Snijplank
▢
Scherp koksmes
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
6
Kippendijen
▢
1
grote pompoen
▢
1
courgette
▢
2
Uien
▢
1
blik
tomaten blokjes
▢
1
bikje
edamame bonen
▢
3
knoflook bolletjes
▢
600
ml
kippen bouillon
▢
olijfolie
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
2
eetlepels
bruine basterdsuiker
▢
2
eetlepels
rode wijnazijn
▢
1
eetlepel
komijn
▢
1
eetlepel
koriander
▢
1
eetlepel
kaneel
▢
100
gram
gember
▢
Cajun rub (andere rub mag ook)
▢
3
takjes
selderij
Dressing
▢
100
gram
feta
▢
3
takjes
munt
▢
1
citroen
▢
1
rode ui
▢
0,5
liter
Turkse of Griekse yoghurt
▢
couscous naar behoefte
Instructies
▢
prepareer de BBQ voor direct 170 graden
▢
als de BBQ op temperatuur is verwarm de Dutch oven voor
▢
hak de uien, knoflook en gember fijn
▢
meng de gehakte groenten goed met de kruiden, de basterdsuiker en de wijnazijn
▢
snij de andere ui in halve ringen
▢
kruid de kippendijen met de gewenste rub en bak ze bruin in olijfolie
▢
voeg de uien ringen toe en fruit deze samen met de kippendijen tot ze glazig zijn
▢
voeg de tomatenblokjes en de kruidenmix toe en bak een paar minuten mee
▢
Schil de pompoen en snij dan in blokjes van ongeveer 1,5 á 2 cm
▢
voeg de pompoen blokjes, courgette en de bouillon toe en laat minimaal een uur sudderen.
▢
Haal de kippen dijen uit de Dutch Oven en snijd (indien gewenst) in kleinere stukken.
Dressing
▢
snipper de rode ui
▢
was, rasp en pers de citroen
▢
meng de yoghurt, citroen rasp, de rode ui, munt en het citroensap
▢
verkruimel de feta en roer het door het mengsel
Serveren
▢
Giet wat van de dressing over het pompoen gerecht
▢
Serveer met couscous
▢
snij de selderij fijn en strooi wat over het gerecht
▢
Enjoy