Kippen stoofpot

Kippenstoof

No ratings yet
6 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Heerlijke kippen stoofpot met krieltjes.

Equipment

  • 1 Big Green Egg large
  • Conveggtor
  • Rooster Gietijzer
  • Dutch oven
  • Tang
  • RVS rooster

Ingrediënten
  

  • 6 kippen- bouten, vleugels of dijen
  • 1 venkel
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 300 gram krieltjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 dl Chardonnay
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 gram Creme freche
  • naar smaak bieslook/peterselie
  • naar smaak Pepersaus (Garlic Mild)
  • naar smaak Tabasco
  • naar smaak peper/zout
  • naar smaak picante rub

Instructies
 

  • Maak de BBQ klaar voor direct grillen op het gietijzeren rooster
  • Breng de BBQ naar 180 graden
  • halveer de kippenbouten
  • Wrijf ze in met een rub naar keuze
  • gril ze aan beide kanten tot ze een mooi kleurtje hebben
  • Verwarm de Dutch Oven
  • snijd de venkel in blokjes
  • snipper de uien
  • schil de winterpeen en snijd in blokjes
  • Snijd de knoflook fijn
  • voeg olijfolie toe aan de D.O.
  • Fruit de groenten aan
  • voeg de gegrilde kippenbouten toe
  • blus het geheel af met witte wijn
  • voeg de kippen bouillon toe
  • Wanneer het mengsel kookt verwijder de D.O.
  • verwijder het gietijzeren rooster met de gridlifter
  • plaats de conveggtor en het RVS rooster
  • plaats de D.O. terug
  • voeg de krieltjes toe
  • laat het geheel 40 minuten stoven
  • voeg na 25 minuten de crème fraîche toe
  • voeg indien gewenst en naar behoefte peper, zout en/of tabasco toe
  • werk af met peterselie en bieslook
  • eet smakelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept