Kippenstoof
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- Conveggtor
- Rooster Gietijzer
- Dutch oven
- Tang
- RVS rooster
Ingrediënten
- 6 kippen- bouten, vleugels of dijen
- 1 venkel
- 1 winterpeen
- 2 uien
- 300 gram krieltjes
- 2 tenen knoflook
- 1 dl Chardonnay
- 500 ml kippenbouillon
- 100 gram Creme freche
- naar smaak bieslook/peterselie
- naar smaak Pepersaus (Garlic Mild)
- naar smaak Tabasco
- naar smaak peper/zout
- naar smaak picante rub
Instructies
- Maak de BBQ klaar voor direct grillen op het gietijzeren rooster
- Breng de BBQ naar 180 graden
- halveer de kippenbouten
- Wrijf ze in met een rub naar keuze
- gril ze aan beide kanten tot ze een mooi kleurtje hebben
- Verwarm de Dutch Oven
- snijd de venkel in blokjes
- snipper de uien
- schil de winterpeen en snijd in blokjes
- Snijd de knoflook fijn
- voeg olijfolie toe aan de D.O.
- Fruit de groenten aan
- voeg de gegrilde kippenbouten toe
- blus het geheel af met witte wijn
- voeg de kippen bouillon toe
- Wanneer het mengsel kookt verwijder de D.O.
- verwijder het gietijzeren rooster met de gridlifter
- plaats de conveggtor en het RVS rooster
- plaats de D.O. terug
- voeg de krieltjes toe
- laat het geheel 40 minuten stoven
- voeg na 25 minuten de crème fraîche toe
- voeg indien gewenst en naar behoefte peper, zout en/of tabasco toe
- werk af met peterselie en bieslook
- eet smakelijk