Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippenstoof
6
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Heerlijke kippen stoofpot met krieltjes.
Gebruikte apparatuur
▢
1 Big Green Egg large
▢
Conveggtor
▢
Rooster Gietijzer
▢
Dutch oven
▢
Tang
▢
RVS rooster
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
6
kippen- bouten, vleugels of dijen
▢
1
venkel
▢
1
winterpeen
▢
2
uien
▢
300
gram
krieltjes
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
dl
Chardonnay
▢
500
ml
kippenbouillon
▢
100
gram
Creme freche
▢
naar smaak
bieslook/peterselie
▢
naar smaak
Pepersaus (Garlic Mild)
▢
naar smaak
Tabasco
▢
naar smaak
peper/zout
▢
naar smaak
picante rub
Instructies
▢
Maak de BBQ klaar voor direct grillen op het gietijzeren rooster
▢
Breng de BBQ naar 180 graden
▢
halveer de kippenbouten
▢
Wrijf ze in met een rub naar keuze
▢
gril ze aan beide kanten tot ze een mooi kleurtje hebben
▢
Verwarm de Dutch Oven
▢
snijd de venkel in blokjes
▢
snipper de uien
▢
schil de winterpeen en snijd in blokjes
▢
Snijd de knoflook fijn
▢
voeg olijfolie toe aan de D.O.
▢
Fruit de groenten aan
▢
voeg de gegrilde kippenbouten toe
▢
blus het geheel af met witte wijn
▢
voeg de kippen bouillon toe
▢
Wanneer het mengsel kookt verwijder de D.O.
▢
verwijder het gietijzeren rooster met de gridlifter
▢
plaats de conveggtor en het RVS rooster
▢
plaats de D.O. terug
▢
voeg de krieltjes toe
▢
laat het geheel 40 minuten stoven
▢
voeg na 25 minuten de crème fraîche toe
▢
voeg indien gewenst en naar behoefte peper, zout en/of tabasco toe
▢
werk af met peterselie en bieslook
▢
eet smakelijk