Kip rollade van de plank

Kip rollade van de plank

No ratings yet
6
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 55 minuten

Equipment

  • 1 Big Green Egg large
  • 1 Spit (LetzQ)
  • 2 spit klemmen (LetzQ)
  • 1 motor voor het spit (LetzQ)
  • 1 spit pen
  • 1 Scherp koksmes
  • draadloze kern thermometer

Ingrediënten
  

  • 1 kip rollade (1,5 kg)
  • 1 Cajun rub
  • 1 kippen rub van LetzQ
  • olijf olie
  • lente uitjes
  • rode peper
  • sesam zaadjes
  • gefrituurde uitjes

Instructies
 

  • bereid de bbq voor op direct grillen
  • LET OP: eg de kolen niet helemaal in de midden van de bbq anders valt al het lekkende vet in de hete kolen en kan het best erg gaan roken
  • verwarm de BBQ naar 100 graden
  • plaats het spit op de BBQ
  • plaats de spitmotor
  • smeer de rollade in met olijf olie
  • smeer de rollade ruim in met een mengsel van de cajun rub en kippen rub
  • zet 1 van de spit klemmen op de spitpen (pennen wijzen naar binnen)
  • duw de rollade op de spitpen LET OP: zorg dat deze goed midden op de pen zit
  • zet nu de andere spit klem op de spitpen en zorg dat de rollade goed klem en vast tussen de pennen van de spitklemmen zit
  • Draai de spitklemmen vast
  • plaats de kernthermometer in de rollade LET OP: dat hij niet tegen de spitpen zit.
  • zet de spitpen met de rollade in het spit en due het einde van de spitpen in de motor
  • zet de motor aan
  • laat de rollade rustig garen tot deze een temperatuur heeft van 72 graden
  • snij de lente-uitjes in dunnen ringen
  • snij rode peper fijn
  • snij dunne plakjes van de rollade
  • leg deze op een houten plank
  • garneer met de lente uitjes, de rode peper, de sesamzaadjes en de gefrituurde uitjes
  • eet smakelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept