Kip rollade van de plank
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 1 Spit (LetzQ)
- 2 spit klemmen (LetzQ)
- 1 motor voor het spit (LetzQ)
- 1 spit pen
- 1 Scherp koksmes
- draadloze kern thermometer
Ingrediënten
- 1 kip rollade (1,5 kg)
- 1 Cajun rub
- 1 kippen rub van LetzQ
- olijf olie
- lente uitjes
- rode peper
- sesam zaadjes
- gefrituurde uitjes
Instructies
- bereid de bbq voor op direct grillen
- LET OP: eg de kolen niet helemaal in de midden van de bbq anders valt al het lekkende vet in de hete kolen en kan het best erg gaan roken
- verwarm de BBQ naar 100 graden
- plaats het spit op de BBQ
- plaats de spitmotor
- smeer de rollade in met olijf olie
- smeer de rollade ruim in met een mengsel van de cajun rub en kippen rub
- zet 1 van de spit klemmen op de spitpen (pennen wijzen naar binnen)
- duw de rollade op de spitpen LET OP: zorg dat deze goed midden op de pen zit
- zet nu de andere spit klem op de spitpen en zorg dat de rollade goed klem en vast tussen de pennen van de spitklemmen zit
- Draai de spitklemmen vast
- plaats de kernthermometer in de rollade LET OP: dat hij niet tegen de spitpen zit.
- zet de spitpen met de rollade in het spit en due het einde van de spitpen in de motor
- zet de motor aan
- laat de rollade rustig garen tot deze een temperatuur heeft van 72 graden
- snij de lente-uitjes in dunnen ringen
- snij rode peper fijn
- snij dunne plakjes van de rollade
- leg deze op een houten plank
- garneer met de lente uitjes, de rode peper, de sesamzaadjes en de gefrituurde uitjes
- eet smakelijk