Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip rollade van de plank
6
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Rusttijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
2
uur
uur
55
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
1 Big Green Egg large
▢
1 Spit (LetzQ)
▢
2 spit klemmen (LetzQ)
▢
1 motor voor het spit (LetzQ)
▢
1 spit pen
▢
1 Scherp koksmes
▢
draadloze kern thermometer
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
kip rollade (1,5 kg)
▢
1
Cajun rub
▢
1
kippen rub van LetzQ
▢
olijf olie
▢
lente uitjes
▢
rode peper
▢
sesam zaadjes
▢
gefrituurde uitjes
Instructies
▢
bereid de bbq voor op direct grillen
▢
LET OP: eg de kolen niet helemaal in de midden van de bbq anders valt al het lekkende vet in de hete kolen en kan het best erg gaan roken
▢
verwarm de BBQ naar 100 graden
▢
plaats het spit op de BBQ
▢
plaats de spitmotor
▢
smeer de rollade in met olijf olie
▢
smeer de rollade ruim in met een mengsel van de cajun rub en kippen rub
▢
zet 1 van de spit klemmen op de spitpen (pennen wijzen naar binnen)
▢
duw de rollade op de spitpen LET OP: zorg dat deze goed midden op de pen zit
▢
zet nu de andere spit klem op de spitpen en zorg dat de rollade goed klem en vast tussen de pennen van de spitklemmen zit
▢
Draai de spitklemmen vast
▢
plaats de kernthermometer in de rollade LET OP: dat hij niet tegen de spitpen zit.
▢
zet de spitpen met de rollade in het spit en due het einde van de spitpen in de motor
▢
zet de motor aan
▢
laat de rollade rustig garen tot deze een temperatuur heeft van 72 graden
▢
snij de lente-uitjes in dunnen ringen
▢
snij rode peper fijn
▢
snij dunne plakjes van de rollade
▢
leg deze op een houten plank
▢
garneer met de lente uitjes, de rode peper, de sesamzaadjes en de gefrituurde uitjes
▢
eet smakelijk