Kip op blik

Kip op blik, super simpel en waanzinnig lekker, gewoon een keer doen!

Kip op blik

No ratings yet
2
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten

Equipment

  • Big Green Egg large
  • Conveggtor
  • Grillrooster
  • Kern temperatuurmeter

Ingrediënten
  

  • 1 Scharrelkip
  • 1 blik bier naar keuze
  • Rub naar keuze evt Cajun of Chicken rub van LetzQ
  • 2 eetlepels Honing of maple Syrop (optioneel)
  • 2 theelepels Paprika mild
  • 2 theelepels Kerrie poeder
  • 2 theelepels Cili poeder
  • 2 theelepels Knoflook (vers of poeder)
  • 2 theelepels Dille
  • 2 theelepels Rozemarijn
  • 2 theelepels Basilicum
  • 2 theelepels Tijm
  • 2 theelepels Oregano
  • 2 theelepels Italiaanse kruidenmix

Instructies
 

  • Maak de BBQ klaar voor indirect grillen
  • Verwarm voor tussen de 180 en 200 graden
  • Smeer de kip rijkelijk maar voorzichtig onder de huid in met de rub
  • Smeer nu de binnen en buitenkant van de kip in met de chicken rub
  • Maak het bierblik open en drink 1/3 lekker op (of drink hem leeg en probeer opnieuw 😉 )
  • Meng alle kruiden door elkaar, doe kruiden wat in het lijf van de kip en de rest in het bierblik.
  • Zet het bierblik op de gril en schuif de kip er met zijn kont overheen.
  • Steek 1 of meer temperatuur meter(s) in de Kip
  • Sluit voorzichtig het deksel van de BBQ. (LET OP: dat er genoeg ruimte is en het deksel goed dicht kan.)
  • Check na een half uur of de kip gelijkmatig bruin wordt en draai hem indien nodig.
  • Giet indien gewenst de honing over de kip (TIP: Verwarm de honing even voor)
  • Sluit de deksel en laat de kip 30 min verder garen tot een temperatuur van minimaal 72 graden.
  • Haal de kip voorzichtig van het blik (LET OP: het blik is erg heet)
  • Snij de kip in gewenste delen en dien op.
  • Eet smakelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept