Kip op blik, super simpel en waanzinnig lekker, gewoon een keer doen!
Kip op blik
Equipment
- Big Green Egg large
- Conveggtor
- Grillrooster
- Kern temperatuurmeter
Ingrediënten
- 1 Scharrelkip
- 1 blik bier naar keuze
- Rub naar keuze evt Cajun of Chicken rub van LetzQ
- 2 eetlepels Honing of maple Syrop (optioneel)
- 2 theelepels Paprika mild
- 2 theelepels Kerrie poeder
- 2 theelepels Cili poeder
- 2 theelepels Knoflook (vers of poeder)
- 2 theelepels Dille
- 2 theelepels Rozemarijn
- 2 theelepels Basilicum
- 2 theelepels Tijm
- 2 theelepels Oregano
- 2 theelepels Italiaanse kruidenmix
Instructies
- Maak de BBQ klaar voor indirect grillen
- Verwarm voor tussen de 180 en 200 graden
- Smeer de kip rijkelijk maar voorzichtig onder de huid in met de rub
- Smeer nu de binnen en buitenkant van de kip in met de chicken rub
- Maak het bierblik open en drink 1/3 lekker op (of drink hem leeg en probeer opnieuw 😉 )
- Meng alle kruiden door elkaar, doe kruiden wat in het lijf van de kip en de rest in het bierblik.
- Zet het bierblik op de gril en schuif de kip er met zijn kont overheen.
- Steek 1 of meer temperatuur meter(s) in de Kip
- Sluit voorzichtig het deksel van de BBQ. (LET OP: dat er genoeg ruimte is en het deksel goed dicht kan.)
- Check na een half uur of de kip gelijkmatig bruin wordt en draai hem indien nodig.
- Giet indien gewenst de honing over de kip (TIP: Verwarm de honing even voor)
- Sluit de deksel en laat de kip 30 min verder garen tot een temperatuur van minimaal 72 graden.
- Haal de kip voorzichtig van het blik (LET OP: het blik is erg heet)
- Snij de kip in gewenste delen en dien op.
- Eet smakelijk