Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip op blik
2
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
40
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg large
▢
Conveggtor
▢
Grillrooster
▢
Kern temperatuurmeter
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
Scharrelkip
▢
1
blik
bier naar keuze
▢
Rub naar keuze evt Cajun of Chicken rub van LetzQ
▢
2
eetlepels
Honing of maple Syrop
(optioneel)
▢
2
theelepels
Paprika mild
▢
2
theelepels
Kerrie poeder
▢
2
theelepels
Cili poeder
▢
2
theelepels
Knoflook (vers of poeder)
▢
2
theelepels
Dille
▢
2
theelepels
Rozemarijn
▢
2
theelepels
Basilicum
▢
2
theelepels
Tijm
▢
2
theelepels
Oregano
▢
2
theelepels
Italiaanse kruidenmix
Instructies
▢
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen
▢
Verwarm voor tussen de 180 en 200 graden
▢
Smeer de kip rijkelijk maar voorzichtig onder de huid in met de rub
▢
Smeer nu de binnen en buitenkant van de kip in met de chicken rub
▢
Maak het bierblik open en drink 1/3 lekker op (of drink hem leeg en probeer opnieuw ;) )
▢
Meng alle kruiden door elkaar, doe kruiden wat in het lijf van de kip en de rest in het bierblik.
▢
Zet het bierblik op de gril en schuif de kip er met zijn kont overheen.
▢
Steek 1 of meer temperatuur meter(s) in de Kip
▢
Sluit voorzichtig het deksel van de BBQ. (LET OP: dat er genoeg ruimte is en het deksel goed dicht kan.)
▢
Check na een half uur of de kip gelijkmatig bruin wordt en draai hem indien nodig.
▢
Giet indien gewenst de honing over de kip (TIP: Verwarm de honing even voor)
▢
Sluit de deksel en laat de kip 30 min verder garen tot een temperatuur van minimaal 72 graden.
▢
Haal de kip voorzichtig van het blik (LET OP: het blik is erg heet)
▢
Snij de kip in gewenste delen en dien op.
▢
Eet smakelijk