Chicken shish kebab is een variant op de varkens shish kebab.
Chicken shish kebab
Equipment
- Big Green Egg minimax
- Conveggtor
- Grillrooster
- Thermo pen
- Gril pennen liefst metalen pennen
- Scherp koksmes
Ingrediënten
- 1 kg kippendijen
- 1 citroen
- 2 Gele paprika's
- 1 Groene paprika
- 3 kleine uien
- 2 Rode uien
- 4 tenen knoflook
- olijfolie
- peper / zout
- verse muntblaadjes
- 2 theelepels Chilipoeder
- 20 cherry tomaatjes
Instructies
- Maak de bbq klaar voor indirect grillen
- Verwarm voor tot 180 graden
- Snijdt de kippen dijen in redelijk grote vierkante stukken verwijder het vet niet
- Gooi de stukken in een ruime kom
- Snijdt de uien fijn (zo fijn mogelijk)
- Gooi de uien bij de stukken kippendij
- Pers het sap van de citroen er overheen
- Voeg peper zout en 2 theelepels Chilipoeder toe
- Meng alle goed door elkaar
- Laat minimaal een uur intrekken (een nacht lang is nog beter)
- Was de paprika's, snijd open en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de paprika's in redelijk grove stukken, maar niet al te groot
- Snijd ook de rode ui doormidden, haal de halve ringen uit elkaar.
- Haal de kom uit de koelkast en de spiezen
- Voeg een stuk kippendijen, een stuk paprika en een stuk rode ui toe. Herhaal deze stap 4 of 5 keer per spies.
- Voeg een stuk Kippendij, een stuk paprika en een stuk rode ui toe. Herhaal deze stap 4 of 5 keer per spies.
- Plaats de spiezen op het rooster.
- Draai de spiesen zo nu en dan om, totdat kippendijen gaar zijn. (minimaal 72 graden).
- Garneer met verse muntblaadjes.
- Eet smakelijk!