Chicken shish kebab

Chicken shish kebab is een variant op de varkens shish kebab.

Chicken shish kebab

No ratings yet
6
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Equipment

  • Big Green Egg minimax
  • Conveggtor
  • Grillrooster
  • Thermo pen
  • Gril pennen liefst metalen pennen
  • Scherp koksmes

Ingrediënten
  

  • 1 kg kippendijen
  • 1 citroen
  • 2 Gele paprika's
  • 1 Groene paprika
  • 3 kleine uien
  • 2 Rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper / zout
  • verse muntblaadjes
  • 2 theelepels Chilipoeder
  • 20 cherry tomaatjes

Instructies
 

  • Maak de bbq klaar voor indirect grillen
  • Verwarm voor tot 180 graden
  • Snijdt de kippen dijen in redelijk grote vierkante stukken verwijder het vet niet
  • Gooi de stukken in een ruime kom
  • Snijdt de uien fijn (zo fijn mogelijk)
  • Gooi de uien bij de stukken kippendij
  • Pers het sap van de citroen er overheen
  • Voeg peper zout en 2 theelepels Chilipoeder toe
  • Meng alle goed door elkaar
  • Laat minimaal een uur intrekken (een nacht lang is nog beter)
  • Was de paprika's, snijd open en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de paprika's in redelijk grove stukken, maar niet al te groot
  • Snijd ook de rode ui doormidden, haal de halve ringen uit elkaar.
  • Haal de kom uit de koelkast en de spiezen
  • Voeg een stuk kippendijen, een stuk paprika en een stuk rode ui toe. Herhaal deze stap 4 of 5 keer per spies.
  • Voeg een stuk Kippendij, een stuk paprika en een stuk rode ui toe. Herhaal deze stap 4 of 5 keer per spies.
  • Plaats de spiezen op het rooster.
  • Draai de spiesen zo nu en dan om, totdat kippendijen gaar zijn. (minimaal 72 graden).
  • Garneer met verse muntblaadjes.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept