Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chicken shish kebab
6
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg minimax
▢
Conveggtor
▢
Grillrooster
▢
Thermo pen
▢
Gril pennen liefst metalen pennen
▢
Scherp koksmes
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
kg
kippendijen
▢
1
citroen
▢
2
Gele paprika's
▢
1
Groene paprika
▢
3
kleine
uien
▢
2
Rode uien
▢
4
tenen
knoflook
▢
olijfolie
▢
peper / zout
▢
verse muntblaadjes
▢
2
theelepels
Chilipoeder
▢
20
cherry tomaatjes
Instructies
▢
Maak de bbq klaar voor indirect grillen
▢
Verwarm voor tot 180 graden
▢
Snijdt de kippen dijen in redelijk grote vierkante stukken verwijder het vet niet
▢
Gooi de stukken in een ruime kom
▢
Snijdt de uien fijn (zo fijn mogelijk)
▢
Gooi de uien bij de stukken kippendij
▢
Pers het sap van de citroen er overheen
▢
Voeg peper zout en 2 theelepels Chilipoeder toe
▢
Meng alle goed door elkaar
▢
Laat minimaal een uur intrekken (een nacht lang is nog beter)
▢
Was de paprika's, snijd open en verwijder de zaadlijsten.
▢
Snijd de paprika's in redelijk grove stukken, maar niet al te groot
▢
Snijd ook de rode ui doormidden, haal de halve ringen uit elkaar.
▢
Haal de kom uit de koelkast en de spiezen
▢
Voeg een stuk kippendijen, een stuk paprika en een stuk rode ui toe. Herhaal deze stap 4 of 5 keer per spies.
▢
Voeg een stuk Kippendij, een stuk paprika en een stuk rode ui toe. Herhaal deze stap 4 of 5 keer per spies.
▢
Plaats de spiezen op het rooster.
▢
Draai de spiesen zo nu en dan om, totdat kippendijen gaar zijn. (minimaal 72 graden).
▢
Garneer met verse muntblaadjes.
▢
Eet smakelijk!