Zalm bonbons
Zalm bonbons
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 1 Conveggtor
- 1 RVS rooster
- 1 Cederhouten grill plank
- 1 Thermo pen
- 1 Diepvrieszak (afsluitbaar)
- Scherp koksmes
Ingrediënten
- 400 gram zalmfilet zonder huid
- 2 lente-uitjes
- 1 rode Spaanse chilipeper
- 1/3 limoen
- 2 takjes koriander
- 100 milliliter sojasaus
- 1 theelepel wasabipasta
- 10 plakjes sushigember
- 1 eetlepel kewpie mayonaise
Instructies
- Week de cederhouten Wooden Grilling Plank 30 minuten in ruim water.
- Snijd de zalmfilet in gelijke stukjes (3×3 cm)
- Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes
- Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes
- Houd wat ringetjes van de lente-ui en de chilipeper apart (bewaar in de koelkast)
- Snijd de limoen in dunne plakjes
- Pluk de blaadjes van 1 takje koriander en snijd ze fijn
- Meng voor de marinade de sojasaus en de wasabi pasta
- Meng de rest met de limoenplakjes en fijngesneden koriander door de marinade
- Bestrooi de zalmblokjes met versgemalen peper, wentel ze door de marinade en laat ze 2 uur in de koelkast marineren
- Breng de Big Green Egg met rooster naar een temperatuur van 170 °C
- Dep de grillplank droog en leg de zalmblokjes erop
- Plaats het plankje op het rooster een sluit de deksel van de EGG
- Laat de zalm 8-10 minuten roken totdat deze een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt
- Pluk intussen de blaadjes van het tweede takje koriander en snijd ze in dunne reepjes
- Laat de plakjes gember uitlekken
- Haal de grillplank uit de EGG en spuit de mayonaise over de zalm
- Garneer met de chilipeper, de bosui, de sushigember en de koriander