Ga terug
+ servings

Zalm bonbons

5
Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Zalm bonbons

Gebruikte apparatuur

  • 1 Big Green Egg large
  • 1 Conveggtor
  • 1 RVS rooster
  • 1 Cederhouten grill plank
  • 1 Thermo pen
  • 1 Diepvrieszak (afsluitbaar)
  • Scherp koksmes

Ingrediënten
  

  • 400 gram zalmfilet zonder huid
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode Spaanse chilipeper
  • 1/3 limoen
  • 2 takjes koriander
  • 100 milliliter sojasaus
  • 1 theelepel wasabipasta
  • 10 plakjes sushigember
  • 1 eetlepel kewpie mayonaise

Instructies
 

  • Week de cederhouten Wooden Grilling Plank 30 minuten in ruim water.
  • Snijd de zalmfilet in gelijke stukjes (3x3 cm)
  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes
  • Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes
  • Houd wat ringetjes van de lente-ui en de chilipeper apart (bewaar in de koelkast)
  • Snijd de limoen in dunne plakjes
  • Pluk de blaadjes van 1 takje koriander en snijd ze fijn
  • Meng voor de marinade de sojasaus en de wasabi pasta
  • Meng de rest met de limoenplakjes en fijngesneden koriander door de marinade
  • Bestrooi de zalmblokjes met versgemalen peper, wentel ze door de marinade en laat ze 2 uur in de koelkast marineren
  • Breng de Big Green Egg met rooster naar een temperatuur van 170 °C
  • Dep de grillplank droog en leg de zalmblokjes erop
  • Plaats het plankje op het rooster een sluit de deksel van de EGG
  • Laat de zalm 8-10 minuten roken totdat deze een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt
  • Pluk intussen de blaadjes van het tweede takje koriander en snijd ze in dunne reepjes
  • Laat de plakjes gember uitlekken
  • Haal de grillplank uit de EGG en spuit de mayonaise over de zalm
  • Garneer met de chilipeper, de bosui, de sushigember en de koriander