Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm bonbons
5
Voorbereidingstijd
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
2
uur
uur
40
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Zalm bonbons
Gebruikte apparatuur
▢
1 Big Green Egg large
▢
1 Conveggtor
▢
1 RVS rooster
▢
1 Cederhouten grill plank
▢
1 Thermo pen
▢
1 Diepvrieszak (afsluitbaar)
▢
Scherp koksmes
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
400
gram
zalmfilet zonder huid
▢
2
lente-uitjes
▢
1
rode Spaanse chilipeper
▢
1/3
limoen
▢
2
takjes
koriander
▢
100
milliliter
sojasaus
▢
1
theelepel
wasabipasta
▢
10
plakjes
sushigember
▢
1
eetlepel
kewpie mayonaise
Instructies
▢
Week de cederhouten Wooden Grilling Plank 30 minuten in ruim water.
▢
Snijd de zalmfilet in gelijke stukjes (3x3 cm)
▢
Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes
▢
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes
▢
Houd wat ringetjes van de lente-ui en de chilipeper apart (bewaar in de koelkast)
▢
Snijd de limoen in dunne plakjes
▢
Pluk de blaadjes van 1 takje koriander en snijd ze fijn
▢
Meng voor de marinade de sojasaus en de wasabi pasta
▢
Meng de rest met de limoenplakjes en fijngesneden koriander door de marinade
▢
Bestrooi de zalmblokjes met versgemalen peper, wentel ze door de marinade en laat ze 2 uur in de koelkast marineren
▢
Breng de Big Green Egg met rooster naar een temperatuur van 170 °C
▢
Dep de grillplank droog en leg de zalmblokjes erop
▢
Plaats het plankje op het rooster een sluit de deksel van de EGG
▢
Laat de zalm 8-10 minuten roken totdat deze een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt
▢
Pluk intussen de blaadjes van het tweede takje koriander en snijd ze in dunne reepjes
▢
Laat de plakjes gember uitlekken
▢
Haal de grillplank uit de EGG en spuit de mayonaise over de zalm
▢
Garneer met de chilipeper, de bosui, de sushigember en de koriander