Ga terug
–+ servings

Sukade Caveman Style

4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 55 minuten

Gebruikte apparatuur

  • Big Green Egg large
  • Goede houtskool (Absoluut geen briketten die zijn chemisch en geven teveel stof)
  • Thermo pen
  • Aluminium folie
  • Scherp koksmes

Ingrediënten
  

  • bovenste deel van een gesplitste sukade (bijna een kilo)
  • peper en zout

Instructies
 

  • Haal de sukade uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen
  • Stook de BBQ op (zonder rooster etc.)
  • Schud de BBQ op zodra deze echt gloeiend heet is (zodat eventuele as weg is)
  • Leg de sukade direct op de houtskool
  • Draai de sukade om de paar minuten om
  • Verwijder de stukjes houtskool die eventueel aan de sukade blijven plakken
  • Met regel matig met de thermopen todat de kerntemperatuur 47 graden is
  • Haal de sukade uit de BBQ en laat even tot rust komen
  • Snijd de sukade in dunne repen
  • Voeg naar wens peper en zout toe
  • Eet smakelijk