Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sukade Caveman Style
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Rusttijd
5
minuten
minuten
Totale tijd
55
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg large
▢
Goede houtskool (Absoluut geen briketten die zijn chemisch en geven teveel stof)
▢
Thermo pen
▢
Aluminium folie
▢
Scherp koksmes
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
bovenste deel van een gesplitste sukade (bijna een kilo)
▢
peper en zout
Instructies
▢
Haal de sukade uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen
▢
Stook de BBQ op (zonder rooster etc.)
▢
Schud de BBQ op zodra deze echt gloeiend heet is (zodat eventuele as weg is)
▢
Leg de sukade direct op de houtskool
▢
Draai de sukade om de paar minuten om
▢
Verwijder de stukjes houtskool die eventueel aan de sukade blijven plakken
▢
Met regel matig met de thermopen todat de kerntemperatuur 47 graden is
▢
Haal de sukade uit de BBQ en laat even tot rust komen
▢
Snijd de sukade in dunne repen
▢
Voeg naar wens peper en zout toe
▢
Eet smakelijk