Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shaslick van kippendijen
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Rusttijd
5
minuten
minuten
Totale tijd
50
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg minimax
▢
Conveggtor
▢
Grillrooster
▢
Thermo pen
▢
Gril pennen liefst metalen pennen
▢
Scherp koksmes
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
kg
Kippendijen
▢
1
Rode paprika
▢
1
Gele paprika
▢
1
Groene paprika
▢
2
Rode uien
▢
peper / zout
▢
Chicken rub van LetzQ
Instructies
▢
Maak de bbq klaar voor indirect grillen
▢
Verwarm voor tot 180 graden
▢
Snijdt de Kippendijen in redelijk grote vierkante stukken verwijder het vet niet
▢
Gooi de stukken in een ruime kom
▢
Rub de kippendijen goed in met de chicken rub
▢
Dek de kom af en laat minimaal een uur in de koelkast intrekken
▢
Was de paprika's, snijd open en verwijder de zaadlijsten.
▢
Snijd de paprika's in redelijk grove stukken, maar niet al te groot (2x2 cm)
▢
Snijd ook de rode ui doormidden, haal de halve ringen uit elkaar. (2x2 cm)
▢
Haal het de kom uit de koelkast en pak de spiezen
▢
Voeg een stuk kippendij, een stuk paprika en een stuk rode ui toe. Herhaal deze stap 4 of 5 keer per spies.
▢
Plaats de spiezen op het rooster.
▢
Draai de spiesen zo nu en dan om, totdat het vlees van de kippendijen gaar is. (minimaal 72 graden).
▢
Voeg naar behoefte peper en zout toe
▢
Eet smakelijk!