Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saté van kippendijen
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg minimax
▢
convector
▢
Grillrooster
▢
Middellange bamboe stokjes
▢
Scherp koksmes
▢
Snijplank
▢
Afsluitare diepvrieszak
▢
Thermo pen
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
kg
Kippendijen (18- 20 stokjes)
▢
6
eetlepels
Olijfolie
▢
4
eetlepels
Bruine basterdsuiker
▢
1
stuk
Verse gember
▢
200
ml
Sojasaus
▢
6
tenen
Knoflook
▢
2
bosjes
bosui of lente uitjes
▢
4
eetlepels
sesamzaadjes
▢
1
Rode peper
Instructies
▢
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen
▢
Verwarm voor tot ongeveer 190 graden
▢
Snijd de kippendijen in kleine saté stukken (TIP: haal het vet niet weg)
▢
Gooi de olijfolie in de afsluitbare diepvrieszak
▢
Voeg de stukken kippendij toe
▢
Hussel goed door elkaar
▢
Snijdt de Knoflook fijn (in grove stukjes)
▢
Rasp of snijd de Gember fijn
▢
Voeg de knoflook, gember, basterdsuiker en sojasaus toe aan de afsluitbare diepvrieszak.
▢
Sluit de diepvrieszak en laat de kippendijen ongeveer 2 uur in de koelkast marineren.
▢
Rijg de stukjes kippendij aan een stokje
▢
Leg de saté stokjes op de BBQ
▢
Sluit de deksel
▢
Snijdt het optionele rode pepertje fijn (heel fijn)
▢
Snijdt de optionele bosui of het lente uitje fijn
▢
Draai de stokjes na 20 minuten om
▢
De stokjes zijn na ongeveer 20 minuten klaar
▢
Controleer de kerntemperatuur deze mag niet minder zijn dan 72 graden
▢
Leg de saté op een schaal
▢
garneer met het fijngesneden pepertje, de bosui en de sesamzaadjes
▢
Serveer en geniet