Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Runderstoofpotje met rode wijn
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd
4
uur
uur
rusttijd
5
minuten
minuten
Totale tijd
5
uur
uur
5
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg large
▢
Grillrooster
▢
Aluminium folie
▢
Scherp koksmes
▢
Dutch oven
Ingrediënten
▢
300
gram
winterpeen
▢
800
gram
runderlappen
▢
3
paprika
▢
5
tenen
knoflook
▢
5
uien
▢
3
stelen
prei
▢
2
rode pepers
▢
1
fles
rode wijn
▢
3
blaadjes
laurier
▢
6
takjes
peterselie
▢
4
takjes
rozemarijn
▢
4
plakjes
ontbijtkoek
Instructies
▢
Maak de BBQ klaar voor direct verwarmen
▢
Verwarm tot 180 graden
▢
Snijdt de winterpeen in blokjes van ongeveer 1,5 cm
▢
Snijdt de runderlappen in stukken van ongeveer 3x3 cm
▢
Pel en snijdt de uien
▢
Pel en hak de knoflook tenen fijn
▢
Pel en hak de rode peper fijn
▢
Snijdt de champignons en paprika in stukjes
▢
Zet de Dutch oven op het rooster en verwarm 5 minuten voor
▢
Laat de roomboter smelten
▢
Bak de gesneden runderlappen aan
▢
Verwijder het vlees en laat in aluminiumfolie rusten
▢
Bak ondertussen de uien, knoflook en rode peper aan
▢
Doe 1,25 liter heet water met de bouillon blokjes in de Dutch oven
▢
Breng de bouillon aan de kook
▢
Schenk de rode wijn in de Dutch oven
▢
Voeg de winterpeen, paprika's, champignons en Runderlappen toe
▢
Voeg de laurierblaadjes ook toe aan het geheel
▢
Snijdt de prei in halve ringen en voeg ook dit toe
▢
Kruimel de ontbijtkoek boven de Dutch oven
▢
Meng het geheel goed door elkaar
▢
Sluit het deksel van de BBQ
▢
Laat het geheel 3 tot 4 uur stoven
▢
Check of het vlees goed gaar is
▢
Schep de borden op
▢
Snijdt de peterselie en rozemarijn fijn en strooi wat over het mengsel op het bord
▢
Serveer met bv wat aardappel puré en wat groente
▢
Enjoy