Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pulled Porc
4
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd
9
uur
uur
Rusttijd
1
uur
uur
Totale tijd
11
uur
uur
Recept afdrukken
Pin recept
Pulled Porc een BBQ klassieker van langzaam gegaard varkens vlees. Lange bereidings tijd maar ozo lekker. Je moet dit een keer gemaakt hebben!
Gebruikte apparatuur
▢
1 Big Green Egg large
▢
1 Conveggtor
▢
1 BBQ rooster
▢
houtskool
▢
rookhout
▢
2 Grote kommen
▢
Kern temperatuurmeter
▢
Meat Claws
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
Kilo
Procureur (Varkensnek)
▢
10
eetlepels
BBQ rub
▢
10
eetlepels
BBQ saus
▢
1
rode kool
▢
1
witte kool
▢
1
wortel
▢
yoghurt dressing
▢
1
zak
zachte witte bollen of puntjes
▢
1
potje
augurken
Instructies
▢
Verwijder losse stukken vlees
▢
snijdt grote stukken hard vet weg
▢
Breng een laagje Dry rub aan en laat minimaal een uur intrekken
▢
Bereid BBQ voor op 100 graden
▢
voeg rookhout toe
▢
leg het vlees op het rooster (indirect)
▢
druk 1 of 2 kerntemperatuur meters in het vlees
▢
Haal het vlees bij een temperatuur van 70 graden van de bbq
▢
Smeer het vlees goed dik in met de BBQ saus
▢
Pak het vlees in aluminium folie
▢
plaats de thermometers terug
▢
en leg het ingepakte vlees terug op de BBQ
▢
Laat liggen tot een temperatuur van rond de 92 graden
▢
check de malsheid door er met een sate prikker in te prikken
▢
als je happy bent haal dan het vlees eraf en laat ongeveer een uur liggen
▢
rasp de rode kool de witte kool en de wortel
▢
doe het in een kom en meng het met de yoghurt dressing tot een mooie Coleslaw
▢
pak het vlees uit en doe het op een bord of schaal
▢
LET OP: het sap doe je in een schone kom
▢
trek het vlees met een vork of de meat claws uit elkaar
▢
Als het fijn genoeg is doe je het in de kom met het sap en meng het goed door elkaar
▢
Pak een broodje en beleg de onderkant met Pulled Porc
▢
Voeg naar behoefte nog wat BBQ saus toe
▢
Beleg de bovenkant met de Coleslaw en schijfjes augurk
▢
Klap het broodje dicht en eet smakelijk