Ga terug
–+ servings

Pulled Porc

4
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 9 uur
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 11 uur
Pulled Porc een BBQ klassieker van langzaam gegaard varkens vlees. Lange bereidings tijd maar ozo lekker. Je moet dit een keer gemaakt hebben!

Gebruikte apparatuur

  • 1 Big Green Egg large
  • 1 Conveggtor
  • 1 BBQ rooster
  • houtskool
  • rookhout
  • 2 Grote kommen
  • Kern temperatuurmeter
  • Meat Claws

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Procureur (Varkensnek)
  • 10 eetlepels BBQ rub
  • 10 eetlepels BBQ saus
  • 1 rode kool
  • 1 witte kool
  • 1 wortel
  • yoghurt dressing
  • 1 zak zachte witte bollen of puntjes
  • 1 potje augurken

Instructies
 

  • Verwijder losse stukken vlees
  • snijdt grote stukken hard vet weg
  • Breng een laagje Dry rub aan en laat minimaal een uur intrekken
  • Bereid BBQ voor op 100 graden
  • voeg rookhout toe
  • leg het vlees op het rooster (indirect)
  • druk 1 of 2 kerntemperatuur meters in het vlees
  • Haal het vlees bij een temperatuur van 70 graden van de bbq
  • Smeer het vlees goed dik in met de BBQ saus
  • Pak het vlees in aluminium folie
  • plaats de thermometers terug
  • en leg het ingepakte vlees terug op de BBQ
  • Laat liggen tot een temperatuur van rond de 92 graden
  • check de malsheid door er met een sate prikker in te prikken
  • als je happy bent haal dan het vlees eraf en laat ongeveer een uur liggen
  • rasp de rode kool de witte kool en de wortel
  • doe het in een kom en meng het met de yoghurt dressing tot een mooie Coleslaw
  • pak het vlees uit en doe het op een bord of schaal
  • LET OP: het sap doe je in een schone kom
  • trek het vlees met een vork of de meat claws uit elkaar
  • Als het fijn genoeg is doe je het in de kom met het sap en meng het goed door elkaar
  • Pak een broodje en beleg de onderkant met Pulled Porc
  • Voeg naar behoefte nog wat BBQ saus toe
  • Beleg de bovenkant met de Coleslaw en schijfjes augurk
  • Klap het broodje dicht en eet smakelijk