Ga terug
+ servings

Ossenhaas spiesen

6
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 55 minuten

Gebruikte apparatuur

  • Big Green Egg Lar
  • Tandoor ring (LetzQ)
  • Tandoor spiesen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Ossenhaas
  • 2 Rode paprika's
  • 1 Groene paprika
  • 2 Rode uien
  • peper / zout

Instructies
 

  • Maak de bbq klaar direct grillen zonder roorster etc.
  • Verwijder de regulator van het deksel van de Big Green Egg
  • Plaats de tandoor ring in plaats van de regulator
  • Verwarm voor tot 180 graden
  • Snijdt de ossenhaas in redelijk grote vierkante stukken 2,5 x 2,5 cm
  • Gooi de stukken in een ruime kom
  • Was de paprika's, snijd open en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de paprika's in redelijk grove stukken, (2,5 x 2,5 cm
  • Snijd ook de rode ui doormidden, haal de halve ringen uit elkaar en maak daar ook stukken van 2,5 x 2,5 cm van
  • Voeg een stuk ossenhaas, een stuk paprika en een stuk rode ui toe. Herhaal deze stap 6 of 7 keer per spies.
  • Hang de spiesen nu in de sleuven van de tandoor ring, totdat ossenhaas ongeveer 45 graden is (ongeveer 5 á 10 min)
  • Haal de spiesen voorzichtig uit de BBQ.
  • En serveer met een groente naar keuze en evt. wat gebakken aardappeltjes
  • Eet smakelijk!