Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Moink Balls
4
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd
40
minuten
minuten
Rusttijd
1
uur
uur
Totale tijd
2
uur
uur
40
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Een heerlijk voorgerechtje van gehakt met ontbijtspek!
Gebruikte apparatuur
▢
1 big geen egg large
▢
1 Conveggtor
▢
1 BBQ rooster
▢
houtskool
▢
Grote kom
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
500
gram
rundergehakt
▢
40
gram
Parmazaanse kaas
▢
1
ei
▢
50
gram
Paneermeel (zonder kruiden)
▢
2
eetlepels
knoflook poeder
▢
1
theelepel
Oregano
▢
2
theelepels
Peterselie
▢
200
gram
Ontbijtspek
▢
peper naar smaak
▢
BBQ Saus
▢
cajun rub
Instructies
▢
Verwarm de BBQ naar 150 graden (indirect)
▢
Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar (behalve de BBQ saus)
▢
maak balletjes van de gehakt (golfbal formaat)
▢
Wikkel om elk balletje een plakje ontbijtspek.
▢
Laat de balletjes mini maal een uurtje in de koelkast rusten
▢
Meng de cajun rub door de bbq saus
▢
Laat rusten in de koelkast
▢
Leg de moinkballetjes op de bbq
▢
smeer ze na 20 minuten in met de BBQ saus
▢
sluit het deksel
▢
en smeer ze na opnieuw 20 minuten opnieuw in met de BBQ saus
▢
hierna zijn ze gereed om uit te serveren