Meatball pasta van de BBQ.Een pasta met een diepe pittige saus en pittige, kruidige en rokerige gehaktballetjes. Wij hebben de verse pasta eerst even gekookt zoals we ook met gedroogde pasta zouden doen.
Gebruikte apparatuur
1 Big Green Egg large
1 RVS rooster
1 Dutch Oven (D.O.)
1 Maatbeker (groot)
1 Mengkom (groot)
Ingrediënten
500gramBlack Angus gehakt
300gramVerse Spaghetti
400gram Gepelde tomaten in blik
3Rode uien
4bolletjesKnoflook
120gram Parmezaanse kaas
1bolMozzarella
2theelepelsOregano (gedroogd)
2theelepelsPeterselie (gedroogd)
2theelepelsRozemarijn (gemalen)
2theelepelsBieslook (gedroogd)
Peper (naar smaak)
Zout (naar smaak)
5milliliterolijfolie
1theelepelCayenne peper
1bosLente ui (vers)
1bos Basilicum (vers)
roomboter
Instructies
verwarm de BBQ naar 170 graden
zet een pan water op de bbq en breng aan de kook
kook de verse pasta voor een paar minuten
doe het blik tomaten in de maatbeker
snijd de 2 bolletjes knoflook en één rode uien in grove stukken en voeg toe aan de maatbeker
voeg de helft van de peterselie, oregano, rozemarijn en bieslook toe aan de maatbeker
snijd 70 gram Parmezaanse kaas in blokjes en voeg toe aan de maatbeker
voeg als laatste 150 gram verse basilicum toe aan de maatbeker
Pureer de ingrediënten in de maatbeker en voeg tijdens het pureren geleidelijk olijfolie toe
Voeg indien gewenst naar behoefte peper en zout toe
doe de gehakt in een ruime kom
voeg de andere helft van de peterselie, oregano, rozemarijn en bieslook toe aan de kom
snijd de knoflook en de uien fijn en voeg toe aan de kom
voeg de Cayenne peper toe
kneed alles goed door elkaar tot een mooi gehakt mengsel
maak van het gehakt mengsel mooie ronde balletjes (golfbal grootte)
plaats de Dutch Oven op de BBQ
voeg wat roomboter toe en laat het smelten
voeg eventueel naar behoefte wat extra rozemarijn, basilicum en knoflook toe voor extra smaak.
Bak de gehakt balletjes nu mooi bruin
voeg de pasta en de saus toe aan de gehakt in de D.O.
scheur de mozzarella in stukje en leg deze op de pasta
rasp de Parmezaanse kaas erover
regel de temperatuur van de BBQ terug naar 100 graden