Ga terug
+ servings

Meatball pasta

4
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 50 minuten
Meatball pasta van de BBQ.
Een pasta met een diepe pittige saus en pittige, kruidige en rokerige gehaktballetjes. Wij hebben de verse pasta eerst even gekookt zoals we ook met gedroogde pasta zouden doen.

Gebruikte apparatuur

  • 1 Big Green Egg large
  • 1 RVS rooster
  • 1 Dutch Oven (D.O.)
  • 1 Maatbeker (groot)
  • 1 Mengkom (groot)

Ingrediënten
  

  • 500 gram Black Angus gehakt
  • 300 gram Verse Spaghetti
  • 400 gram Gepelde tomaten in blik
  • 3 Rode uien
  • 4 bolletjes Knoflook
  • 120 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bol Mozzarella
  • 2 theelepels Oregano (gedroogd)
  • 2 theelepels Peterselie (gedroogd)
  • 2 theelepels Rozemarijn (gemalen)
  • 2 theelepels Bieslook (gedroogd)
  • Peper (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)
  • 5 milliliter olijfolie
  • 1 theelepel Cayenne peper
  • 1 bos Lente ui (vers)
  • 1 bos Basilicum (vers)
  • roomboter

Instructies
 

  • verwarm de BBQ naar 170 graden
  • zet een pan water op de bbq en breng aan de kook
  • kook de verse pasta voor een paar minuten
  • doe het blik tomaten in de maatbeker
  • snijd de 2 bolletjes knoflook en één rode uien in grove stukken en voeg toe aan de maatbeker
  • voeg de helft van de peterselie, oregano, rozemarijn en bieslook toe aan de maatbeker
  • snijd 70 gram Parmezaanse kaas in blokjes en voeg toe aan de maatbeker
  • voeg als laatste 150 gram verse basilicum toe aan de maatbeker
  • Pureer de ingrediënten in de maatbeker en voeg tijdens het pureren geleidelijk olijfolie toe
  • Voeg indien gewenst naar behoefte peper en zout toe
  • doe de gehakt in een ruime kom
  • voeg de andere helft van de peterselie, oregano, rozemarijn en bieslook toe aan de kom
  • snijd de knoflook en de uien fijn en voeg toe aan de kom
  • voeg de Cayenne peper toe
  • kneed alles goed door elkaar tot een mooi gehakt mengsel
  • maak van het gehakt mengsel mooie ronde balletjes (golfbal grootte)
  • plaats de Dutch Oven op de BBQ
  • voeg wat roomboter toe en laat het smelten
  • voeg eventueel naar behoefte wat extra rozemarijn, basilicum en knoflook toe voor extra smaak.
  • Bak de gehakt balletjes nu mooi bruin
  • voeg de pasta en de saus toe aan de gehakt in de D.O.
  • scheur de mozzarella in stukje en leg deze op de pasta
  • rasp de Parmezaanse kaas erover
  • regel de temperatuur van de BBQ terug naar 100 graden
  • laat de pasta rustig verder garen
  • Buon appetito!