Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indisch Stoofvlees
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
5
uur
uur
Totale tijd
5
uur
uur
15
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg large
▢
grilrooster
▢
Aluminium folie
▢
Scherp koksmes
▢
spatel
▢
Dutch oven
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
kilo
riblappen
▢
3
uien
▢
4
tenen
knoflook
▢
1
eetlepel
verse Gember
▢
1
rode peper
▢
5
eetlepels
ketjap manis
▢
2
eetlepels
ketjap asin
▢
200
mililiter
kolkosmelk
▢
0,5
liter
water
▢
1,5
blokje
groente bouillon
▢
3
laurierblaadjes
▢
5
eetlepels
cillisaus
▢
peper en zout naar smaak
▢
1
eetlepel
bloem
▢
roomboter
▢
olijfolie
▢
ontbijtkoek of maïzena
Instructies
▢
maak de BBQ klaar voor grillen op 180 graden
▢
Snij de riblappen in blokjes van ongeveer 3x3 cm
▢
snij de gember, peper en knoflook fijn
▢
snij de uien in dunnen halve ringen
▢
meng het vlees met 1 eetlepel bloem
▢
verhit olijfolie en boter in de dutch oven
▢
Bak het vlees rondom goud bruin
▢
laat het vlees rusten in aluminium folie
▢
verhit opnieuw olijfolie en boter in de dutch oven
▢
bak de uien, knoflook, gember en rode peper voor 2 minuten
▢
voeg het vlees weer toe
▢
voeg de ketjap manis, ketjap asin, chilisaus en de kokosmelk toe
▢
roer alles goed door elkaar.
▢
giet het water erbij (tot het vlees net onder water staat)
▢
voeg de groente bouillon toe
▢
voeg de laurierblaadjes toe
▢
sluit de dutch oven
▢
sluit de BBQ
▢
breng de temperatuur van de BBQ naar ongeveer 90 graden
▢
Laat het vlees ongeveer 5 uur stoven
▢
roer af en toe even door
▢
eet smakelijk
▢
TIP: als de saus te dun blijft voeg dan wat gekruimelde ontbijtkoek toe