Ga terug
+ servings

Indisch Stoofvlees

4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 15 minuten

Gebruikte apparatuur

  • Big Green Egg large
  • grilrooster
  • Aluminium folie
  • Scherp koksmes
  • spatel
  • Dutch oven

Ingrediënten
  

  • 1 kilo riblappen
  • 3 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel verse Gember
  • 1 rode peper
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 200 mililiter kolkosmelk
  • 0,5 liter water
  • 1,5 blokje groente bouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 eetlepels cillisaus
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • roomboter
  • olijfolie
  • ontbijtkoek of maïzena

Instructies
 

  • maak de BBQ klaar voor grillen op 180 graden
  • Snij de riblappen in blokjes van ongeveer 3x3 cm
  • snij de gember, peper en knoflook fijn
  • snij de uien in dunnen halve ringen
  • meng het vlees met 1 eetlepel bloem
  • verhit olijfolie en boter in de dutch oven
  • Bak het vlees rondom goud bruin
  • laat het vlees rusten in aluminium folie
  • verhit opnieuw olijfolie en boter in de dutch oven
  • bak de uien, knoflook, gember en rode peper voor 2 minuten
  • voeg het vlees weer toe
  • voeg de ketjap manis, ketjap asin, chilisaus en de kokosmelk toe
  • roer alles goed door elkaar.
  • giet het water erbij (tot het vlees net onder water staat)
  • voeg de groente bouillon toe
  • voeg de laurierblaadjes toe
  • sluit de dutch oven
  • sluit de BBQ
  • breng de temperatuur van de BBQ naar ongeveer 90 graden
  • Laat het vlees ongeveer 5 uur stoven
  • roer af en toe even door
  • eet smakelijk
  • TIP: als de saus te dun blijft voeg dan wat gekruimelde ontbijtkoek toe