Iberico rib fingers zijn eigenlijk spareribs zonder bot. Het zijn heerlijke smaakvolle stukjes varkensvlees die uitermate geschikt zijn voor op de bbq.
Gebruikte apparatuur
1 big geen egg large
1 gaatjes rooster
houtskool
kom
Ingrediƫnten
1kgiberico rib fingers
2eetlepels olijfolie
4teentjesverse knoflook
1eetlepelpaprikapoeder
1eetlepel kerriepoeder
0,5eetlepelgemalen zeezout
1rodepeper
2 lente uitjes
koriander blaadjes naar smaak
2eetlepelspicante bonensaus
2eetlepelsoestersaus
2eetlepelsgembersiroop
,25theelepelcayennepeper
Instructies
maak de bbq klaar voor indirect garen op 120 graden
smeer de rib fingers goed in met olijfolie
Pel de knoflook en snipper deze fijn
meng de paprikapoeder, kerriepoeder, het zeezout en de knoflook in een kom goed door elkaar
Rub de rib fingers hier goed mee in
Verdeel de rib fingers over een gaatjes rooster
laat ze 1,5 uur garen op 120 graden
haal het gaatjes rooster er uit
en verwarm de bbq naar 180 graden
maak een papje van de bonensaus, de oestersaus en de gembersiroop
leg de rib fingers terug op het gaatjes rooster terug op de bbq
en smeer ze in met het papje
laat ze nog 15 minuten liggen en smeer ze ondertussen regelmatig in met het papje (evt. kun je ze nog een keer draaien)
snijd de lente uitjes en peper in dunnen ringen (verwijder indien gewenst de zaadjes)
snijd de korianderblaadjes fijn
haal het gaatjes rooster met de rib fingers van de bbq en bestrooi ze met de peper, de lente ui en de koriander