Ga terug

Iberico rib fingers

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 45 minuten
Nagaren 15 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Iberico rib fingers zijn eigenlijk spareribs zonder bot. Het zijn heerlijke smaakvolle stukjes varkensvlees die uitermate geschikt zijn voor op de bbq.

Gebruikte apparatuur

  • 1 big geen egg large
  • 1 gaatjes rooster
  • houtskool
  • kom

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg iberico rib fingers
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes verse knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 0,5 eetlepel gemalen zeezout
  • 1 rode peper
  • 2 lente uitjes
  • koriander blaadjes naar smaak
  • 2 eetlepels picante bonensaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • ,25 theelepel cayennepeper

Instructies
 

  • maak de bbq klaar voor indirect garen op 120 graden
  • smeer de rib fingers goed in met olijfolie
  • Pel de knoflook en snipper deze fijn
  • meng de paprikapoeder, kerriepoeder, het zeezout en de knoflook in een kom goed door elkaar
  • Rub de rib fingers hier goed mee in
  • Verdeel de rib fingers over een gaatjes rooster
  • laat ze 1,5 uur garen op 120 graden
  • haal het gaatjes rooster er uit
  • en verwarm de bbq naar 180 graden
  • maak een papje van de bonensaus, de oestersaus en de gembersiroop
  • leg de rib fingers terug op het gaatjes rooster terug op de bbq
  • en smeer ze in met het papje
  • laat ze nog 15 minuten liggen en smeer ze ondertussen regelmatig in met het papje (evt. kun je ze nog een keer draaien)
  • snijd de lente uitjes en peper in dunnen ringen (verwijder indien gewenst de zaadjes)
  • snijd de korianderblaadjes fijn
  • haal het gaatjes rooster met de rib fingers van de bbq en bestrooi ze met de peper, de lente ui en de koriander
  • Eet smakelijk