Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba's op een schijfje komkommer met Guacamole
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
5
minuten
minuten
Rusttijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
35
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
1 Big Green Egg large
▢
1 Conveggtor
▢
1 BBQ rooster
▢
houtskool
▢
2 Kommen
Ingrediƫnten
▢
12
grote
gepelde Gamba's
▢
1
Komkommer
▢
1
rijpe
Avocado
▢
1
zakje
Guacamole dip mix
▢
1
eetlepel
Cajun kruiden
▢
2
eetlepels
Olijfolie
▢
verse
Peterselie
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
▢
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen op 150 graden
▢
Meng de Gamba's in een kom met de Olijf olie
▢
Strooi de Cajin kruiden over deGamba's en meng dit goed door elkaar
▢
Zet de kom in de koelkast en laat minimaal een uur marineren
▢
Snijd de Avocado doormidden en verwijder de pit
▢
Schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een kom
▢
Voeg een half zakje Guacamole dipmix toe
▢
voeg wat maggie toe
▢
Prak alles goed door elkaar
▢
zorg dat het een stevige mix wordt
▢
Zet de kom in de koelkast
▢
Snijdt de Peterselie fijn en bewaar deze apart
▢
Was de Komkommer
▢
Schil de komkommer in de lengte om en om (strookje met en een strookje zonder schil)
▢
Snijdt plakjes van ongeveer 5 mm dik
▢
Leg de Gambas op het rooster
▢
Draai de Gamba's na ongeveer 5 minuten om
▢
Voel of de gamba's stevig zijn en als de kleur oranje is kunnen ze eraf
▢
Leg de Komkommer schijfjes op een plank
▢
Doe op elk schijfje een laage Guacamole
▢
Leg op ieder schijfje met Guacamole een Garnaal en bestrooi (naar behoefte) met een klein beetje peper en/of zout
▢
Bestrooi met een klein beetje fijngesneden Peterselie
▢
Serveren en genieten maar