Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Flat iron steak met witlof en kaassaus
4
Recept afdrukken
Pin recept
Super lekker gerecht waarbij de smaken van de kaassaus de witlof en de flatiron steak elkaar perfect aanvullen.
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg large
▢
eggspander
▢
halve RVS rooster
▢
halve gietijzeren rooster
▢
halve pizza steen
▢
skillet
▢
sauspan
▢
kern thermometer
▢
Aluminium folie
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
500
gram
flat iron steak
▢
olijfolie
▢
8
stronkjes
witlof
▢
250
gram
blauwe schimmelkaas
▢
250
gram
kookroom
▢
60
gram
walnoten
▢
10
takjes
platte peterselie
▢
zout en peper naar behoefte
▢
tomaatjes (optioneel)
Instructies
▢
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen
▢
bestrooi het vlees naar behoefte met zout
▢
Richt de BBQ in voor zowel direct als indirect grillen
▢
Verwarm naar ongeveer 225 graden
▢
Snij de stronken witlof in de lengte doormidden en smeer in met olijf olie
▢
Snij de kaas in blokjes
▢
doe de blokjes in de sauspan
▢
voeg de kookroom toe
▢
plaats de sauspan op het indirecte gedeelte en laat de kaas smelten
▢
rooster de walnoten in de skillet op het directe gedeelte
▢
hak de walnoten fijn
▢
snij de patte peterselie fijn
▢
voeg de helft van de peterselie en de helft van de walnoten toe aan de kaassaus
▢
breng eventueel op smaak met peper en zout
▢
smeer het vlees in met olijfolie
▢
en leg op het directe deel van de BBQ
▢
Gril voor ongeveer 2 min en draai dan een kwartslag (voor een ruit patroon) en gril opnieuw voor 2 minuten
▢
draai het vlees dan om
▢
en gril ook deze kant voor ongeveer 2 min en draai dan een kwartslag en gril opnieuw voor 2 minuten
▢
meet de kerntemperatuur van het vlees (zou ongeveer 50 graden moeten zijn)
▢
haal de flat iron steak van de BBQ en laat een minuut of 10 rusten onder aluminiumfolie
▢
warm eventueel de kaassaus op
▢
grill de witlof met de gesneden kant op het directe gedeelte van de grill
▢
tot er mooie grill strepen op staan en breng op smaak met peper en zout
▢
snij de flat iron steak in plakjes (haaks op de draad van het vlees)
▢
serveer met de gegrilde witlof en met de kaassaus en de optionele tomaatjes