Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Erwtensoep
5
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
10
minuten
minuten
rusttijd
5
minuten
minuten
Totale tijd
2
uur
uur
45
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Een super lekkere winterse maaltijd soep!
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg large
▢
Grillrooster
▢
Dutch oven (7,5 liter)
▢
Aluminium folie
▢
Scherp koksmes
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
2
winterpenen
▢
250
gram
runderlappen
▢
1
rookworst
▢
1
stukje
kookspek
▢
0,5
knolselderij
▢
3
uien
▢
2
stelen
prei
▢
400
gram
gedroogde split erwten
▢
250
gram
spekblokjes
▢
1
blaadjes
laurier
▢
0,5
bakje
platte peterselie
▢
0,5
bakje
verse bladselderij
▢
1,5
runderbouillonblokjes
▢
1,25
liter
water
▢
1
eetlepel
bloem
Instructies
▢
zet de kookspek op in een pannetje water en laat een paar uurtjes sudderen
▢
Was de split erwten in koud water en laat een uurtje weken
▢
Maak de BBQ klaar voor direct verwarmen
▢
Verwarm tot 180 graden
▢
Snijdt de runderlappen in stukken van ongeveer 2x2 cm
▢
bestrooi de gesneden runderlappen met bloem
▢
Braad de gesneden runderlappen aan in de Dutch oven
▢
Verwijder het vlees en laat in aluminiumfolie rusten
▢
Doe 1,25 liter heet water met de bouillon blokjes, spek blokjes laurier blaadjes en de spliterwten in de Dutch oven
▢
Breng aan de kook
▢
voeg de runderlappen toe
▢
Laat 30 minuten koken en schep het schuim er voorzichtig af
▢
Schil en snijdt de winterpeen in blokjes van ongeveer 1x1 cm
▢
Pel en snijdt de uien in stukjes van 1x1cm
▢
Schil en snijdt de knolselderij in blokjes van ongeveer 1x1 cm
▢
Voeg de groente toe aan de Dutch over
▢
Laat 30 minuutjes doorkoken (wel af en toe doorroeren)
▢
Snijd de prei in halve ringen
▢
Voeg de prei toe
▢
Snijdt de rookworst in de lengte door en daarna in plakjes
▢
Voeg de plakjes toe aan de soep
▢
Snij het stukje kookspek in kleine stukjes en voeg toe
▢
Snijdt de bladselderij en peterselie fijn en voeg ook deze toe aan de soep
▢
Laat het geheel nog een paar minuutjes doorkoken
▢
Verwijder de laurierblaadjes
▢
Voeg eventueel peper en zout toe
▢
Dien de snert indien gewenst op of laat het anders langzaam afkoelen voor gebruik later.
▢
Enjoy