Maak de knoflook schoon en hak de tenen in grove stukjes
Snijdt de vetlaag van de eendenborst om de 1 cm in (tot net door de vetlaag heen). Eerst in de lengte en dan in de breedte, je krijgt dan een ruitpatroon van 1x1 cm.
doe de eendenborst in de afsluitbare diepvrieszak en doe daar de grof gesneden knoflook, honing en sojasaus bij (zorg dat e.e.a. goed verdeeld is over beide zijden van de eendenborst.
laat 2 uur marineren in de koelkast
maak de BBQ klaar voor grillen op 200 graden
leg de eendenborst met de vetzijde naar boven op het rooster met indirect vuur
plaats de kerntemperatuurmeter in het vlees (gemiddelde dikte) en wacht totdat de kerntemperatuur rond de 42 graden is
verwijder de conveggtor
grill de eendenborst aan beide zijden af (draai regelmatig op direct vuur) totdat de kerntemperatuur 52 graden is