Ga terug
+ servings

Diamanthaas

4
Voorbereidingstijd 30 minuten
rusttijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Diamanthaas of Jodenhaas of Schouderhaas, 3 namen voor hetzelfde malse stukje vlees tussen de schouders van een rund. Voor de bereiding kun je natuurlijk één van de vele kant en klare of één van je eigen rub's gebruiken, maar ook Chimichurri of alleen peper / zout smaakt super lekker. De keuze is yours.

Gebruikte apparatuur

  • 1 Big Green Egg large
  • 0,5 gietijzeren rooster
  • 0,5 RVS rooster
  • 1 halve conveggtor (halve pizzasteen)
  • 1 conveggtor basket
  • 1 Thermo pen

Ingrediënten
  

  • 2 diamanthazen (ongeveer 800 gram)
  • Rub naar keuze
  • olijfolie

Instructies
 

  • Leg de Diamanthaas een uur voor gebruik buiten de koelkast
  • Laat de BBQ op 200 graden komen
  • Zorg als het kan voor een directe en indirecte zone (halve convector onder het RVS rooster)
  • wrijf de diamanthaas in met olijf olie
  • wrijf de diamanthaas indien gewenst in met je gekozen rub
  • grill de diamanthaasjes rondom mooi bruin op het indirecte deel
  • verwarm de diamanthaas tot ongeveer 50 graden
  • grill af op het directe deel (het gietijzeren rooster) tot max 55 graden
  • Laat de haasje 10 minuten in als folie rusten