Diamanthaas of Jodenhaas of Schouderhaas, 3 namen voor hetzelfde malse stukje vlees tussen de schouders van een rund. Voor de bereiding kun je natuurlijk één van de vele kant en klare of één van je eigen rub's gebruiken, maar ook Chimichurri of alleen peper / zout smaakt super lekker. De keuze is yours.
Gebruikte apparatuur
1 Big Green Egg large
0,5 gietijzeren rooster
0,5 RVS rooster
1 halve conveggtor (halve pizzasteen)
1 conveggtor basket
1 Thermo pen
Ingrediënten
2diamanthazen (ongeveer 800 gram)
Rub naar keuze
olijfolie
Instructies
Leg de Diamanthaas een uur voor gebruik buiten de koelkast
Laat de BBQ op 200 graden komen
Zorg als het kan voor een directe en indirecte zone (halve convector onder het RVS rooster)
wrijf de diamanthaas in met olijf olie
wrijf de diamanthaas indien gewenst in met je gekozen rub
grill de diamanthaasjes rondom mooi bruin op het indirecte deel
verwarm de diamanthaas tot ongeveer 50 graden
grill af op het directe deel (het gietijzeren rooster) tot max 55 graden