Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Curryworst
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
1 Big Green Egg large
▢
1 skillet
▢
1 maatbeker
▢
1 conveggtorbasket
▢
1 half RVS rooster
▢
1 have pizzasteen
▢
1 RVS rooster
Ingrediƫnten
▢
4
klassieke braadworsten
currysaus
▢
1
eetlepel
zonnebloem olie
▢
1
kleine
ui
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
250
ml
tomatenketchup
▢
1
eetlepel
honing
▢
1
eetlepel
lichtbruine basterdsuiker
▢
1
eetlepel
balsamico azijn
▢
1
eetlepel
worchestershire saus
kerrie kruidenmix
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
0,5
theelepel
chilipoeder
Instructies
▢
maak de bbq klaar voor half direct en half indirect
▢
verwarm voor naar 200 graden
▢
plaats alvast de skillet op het indirecte gedeelte om deze voor te verwarmen
▢
snipper het uitje (heel) fijn
▢
meng de ketchup, honig, basterdsuiker, balsamico azijn en worchestershire saus in de maatbeker goed door elkaar tot een saus
▢
meng de kerriepoeder, paprikapoeder en chilipoeder door elkaar in een bakje
▢
Doe de helft van de poedermix in de maatbeker bij de saus en bewaar de rest.
▢
doe zonnebloemolie in de skillet
▢
fruit het uitje aan in de skillet tot de uitjes glazig worden
▢
voeg de tomaten puree toe en bak even mee
▢
voeg nu de inhoud van de maatbeker toe. Roer goed door zodat het niet aanbrandt!
▢
verwijder de skillet als de saus dik genoeg is
▢
gril de worsten op het directe gedeelte tot ze rondom mooi bruin zijn
▢
als ze klaar zijn snij ze dan in kleine stukjes
▢
voeg de stukjes worst toe aan de saus en roer goed door elkaar
▢
strooi het restant van het kruidenmengsel uit het bakje over het geheel
▢
eet smakelijk