Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brusschetta
5
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
5
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
Big Green Egg minimax
▢
Conveggtor
▢
Grillrooster
▢
Broodmes
▢
Scherp koksmes
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
Stokbrood
▢
Kruidenboter
(Liefst zelf gemaakt)
▢
500
gr
Tomaten
▢
4
tenen
Knoflook
▢
2
Sjalotjes
▢
3
takjes
verse Bladpeterselie
▢
zout en peper naar behoefte
Instructies
▢
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen.
▢
Verwarm de BBQ naar 180 graden.
▢
Was de tomaten.
▢
Snijdt de tomaten in vieren en verwijder het hardt en de zaden met het vruchtvlees.
▢
Snijdt de tomaten in kleine blokjes.
▢
Hak de peterselie, knoflook en de sjalotjes fijn.
▢
doe de tomaten, peterselie, knoflook en de sjalotjes in een kom en voeg de olijfolie toe en roer goed om.
▢
Snijdt het stokbrood in plakken (er gaan ongeveer 20 tot 22 plakken uit een stokbrood).
▢
Smeer een aantal plakken in met kruiden boter (bv. 2 plakken per persoon per ronde).
▢
Leg de plakken op de BBQ zodat de kruidenboter gesmolten is.
▢
Vul iedere plak met op de kruidenboter het mengsel uit de kom (let op dat het mengsel ongeveer op kamer temperatuur is)
▢
Voeg indien gewenst peper en zout toe.
▢
Serveren maar