Ga terug
–+ servings

Brusschetta

5
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten

Gebruikte apparatuur

  • Big Green Egg minimax
  • Conveggtor
  • Grillrooster
  • Broodmes
  • Scherp koksmes

Ingrediënten
  

  • 1 Stokbrood
  • Kruidenboter (Liefst zelf gemaakt)
  • 500 gr Tomaten
  • 4 tenen Knoflook
  • 2 Sjalotjes
  • 3 takjes verse Bladpeterselie
  • zout en peper naar behoefte

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor om indirect te grillen.
  • Verwarm de BBQ naar 180 graden.
  • Was de tomaten.
  • Snijdt de tomaten in vieren en verwijder het hardt en de zaden met het vruchtvlees.
  • Snijdt de tomaten in kleine blokjes.
  • Hak de peterselie, knoflook en de sjalotjes fijn.
  • doe de tomaten, peterselie, knoflook en de sjalotjes in een kom en voeg de olijfolie toe en roer goed om.
  • Snijdt het stokbrood in plakken (er gaan ongeveer 20 tot 22 plakken uit een stokbrood).
  • Smeer een aantal plakken in met kruiden boter (bv. 2 plakken per persoon per ronde).
  • Leg de plakken op de BBQ zodat de kruidenboter gesmolten is.
  • Vul iedere plak met op de kruidenboter het mengsel uit de kom (let op dat het mengsel ongeveer op kamer temperatuur is)
  • Voeg indien gewenst peper en zout toe.
  • Serveren maar