Vink op stok
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 1 RVS rooster
- 1 scherp mes
- 1 Snijplank
Ingrediënten
- 1 bavette
- 0,25 cup sojasaus
- 2 theelepels sesamolie
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel geraspte verse gember
- 1 theelepel harissa poeder
- bamboe satéstokjes
Instructies
- Snij met een scherp mes de bavette in de breedte in dunne mooie repen
- snipper de sjalotjes
- snij de knoflook fijn
- rasp de gember
- meng alle ingrediënten door elkaar tot een kruidenmengsel
- doe de repen bavette met het kruidenmengsel in een afsluitbare diepvrieszak en laat minstens 3 uur intrekken. (een dag ervoor mag ook)
- rijg de bavette repen golvnd op een satestok en laat op kamer temperatuur komen
- verwarm de bbq op direct vuur naar 200 graden
- gril de stokjes snel en kort op beide kanten LET OP: de binnenkant moet licht rosé zijn en dit gaat heel snel , dus blijf erbij