Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Vink op stok
Voorbereidingstijd
45
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
55
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Bavette is een heerlijk mals stukje vlees dat ook wel vinkenlap wordt genoemd. vandaar de naam vink op stok.
Gebruikte apparatuur
▢
1 Big Green Egg large
▢
1 RVS rooster
▢
1 scherp mes
▢
1 Snijplank
Ingrediënten
▢
1
bavette
▢
0,25
cup
sojasaus
▢
2
theelepels
sesamolie
▢
2
sjalotjes
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
theelepels
bruine basterdsuiker
▢
1
theelepel
geraspte verse gember
▢
1
theelepel
harissa poeder
▢
bamboe satéstokjes
Instructies
▢
Snij met een scherp mes de bavette in de breedte in dunne mooie repen
▢
snipper de sjalotjes
▢
snij de knoflook fijn
▢
rasp de gember
▢
meng alle ingrediënten door elkaar tot een kruidenmengsel
▢
doe de repen bavette met het kruidenmengsel in een afsluitbare diepvrieszak en laat minstens 3 uur intrekken. (een dag ervoor mag ook)
▢
rijg de bavette repen golvnd op een satestok en laat op kamer temperatuur komen
▢
verwarm de bbq op direct vuur naar 200 graden
▢
gril de stokjes snel en kort op beide kanten LET OP: de binnenkant moet licht rosé zijn en dit gaat heel snel , dus blijf erbij