Tortilla rolletjes met kip
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 1 Conveggtor
- 1 RVS rooster
- 1 lekbak
- 1 kerntemperatuur meter
- bakje
- 2 vorken
Ingrediënten
- 4 kippendijen
- 1 zakje geraspte jonge kaas
- 6 trostomaten
- 5 tenen knoflook
- 2 limoenen
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 1 groene peper
- 2 takjes koriander
- 3 pakjes tortilla's
- kippenrub (LetzQ)
- olijfolie
- Sweet baby Ray's Honey Chipotle bbq saus
- Chilisaus
Instructies
- maakt de bbq klaar voor indirect 120 graden
- smeer de kippendijen in met olijfolie en de kippenrub
- leg ze op het rvs rooster
- breng de kippendijen naar een kern temperatuur van 75 graden
- snij onder tussen de tomaten, ui, knoflookkoriander en de pepers fijn (laat de zaadjes indien gewenst zitten)
- meng alles incl. een deel van de geraspte kaas goed door elkaar in een ruime kom.
- Verwijder de kippendijen als ze de juiste kerntemperatuur hebben
- trek de kippendijen met 2 vorken goed uit elkaar
- meng voldoende bbq saus door de uiteen getrokken kippendijen
- meng de kippendijen door de de salsa in de kom
- doe nu steeds wat van het mengsel op een tortilla bodem en rol deze dicht
- leg het rolletje (eventueel met een prikker op een bord)
- maak een mooie ring van alle rolletjes (LET OP: zorg dt het bakje ertussen past)
- als het bord vol is strooi dan wat kaas over de rolletjes
- ga verder met de volgende laag
- Ga door tot de salsa en/of rolletjes op zijn en strooi steeds wat kaas over elke laag.
- Zet het bord in de bbq en laat staan tot de kaas goed is gesmolten en de tortilla's een kleurtje krijgen.
- doe de Chilisaus in het bakje
- en zet deze tussen de rolletjes
- Zet het bord op tafel en eet smakelijk