Spareribs 3-2-1

Spareribs 3-2-1

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 20 minuten

Equipment

  • Big Green Egg large
  • convector
  • Drippan
  • RVS rooster
  • Rack
  • Aluminium folie
  • Rookhout appel
  • convector basket

Ingrediënten
  

  • spareribs
  • rode peper
  • Kippenrub
  • Beef rub
  • cajun rub
  • lente uitjes
  • bbq saus
  • boter
  • bruine basterd suiker
  • gebakken uitjes

Instructies
 

  • verwarm de bbq naar 170 graden
  • verwijder intussen het vlies van de holle kant vn de spareribs (door de achterkant van een lepel tussen het vlies en de sparerib te steken en het vlies met de hand los te trekken)
  • leg appel rookhout tussen de kolen (voorweken hoeft norm gesproken niet)
  • plaats de convector, de lekbakje en het rvs rooster in de conveggtorbasket
  • wrijf de ribs aan beide zijden in eerst met de kippen rub en daarna met de beef rub.laat eventueel een uurtje intrekken
  • plaats de conveggtorbasket in de bbq met een rack met de spareribs (de temperatuur zakt dan tot ongeveer 120 graden)
  • Laat de ribs ongeveer 2 uur roken en garen (de tijd is afhankelijk van de dikte van de ribs)
  • leg voldoende grote vellen aluminium folie klaar
  • smeer het aluminium folie in met boter en bruine basterdsuiker
  • Haal de ribs en het rack uit de bbq
  • pak je favoriete bbq saus en meng wat cajun rub door de saus om deze het gewenste pitje te geven.
  • bestrijk de ribs aan beide zijden met de zojuist op smaak gemaakte bbq saus
  • leg de ribs op de bolle kant op de folie en pak de ribs daarna in(eventueel per 2 steeds bolle kanten naar beneden)
  • leg de pakketjes op het rooster en laat ongeveer 80 minuten garen
  • controleer met een prikker of het vlees tussen de ribben gaar is en laat indien gewenst langer garen
  • verwijder de aluminium folie
  • bestrijk de ribben opnieuw met de bbq saus
  • leg de ribs met de bolle kant naar boven op het rooster
  • laat 40 minuten garen
  • bestrijk af en toe met de bbq saus
  • haal de ribs uit de bbq en besmeer evt nog een keer met bbq saus
  • snij de rode peper en lente ui in dunne ringen
  • serveer met een lente uitje en rode peper en gebakken uitjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept