verwijder intussen het vlies van de holle kant vn de spareribs (door de achterkant van een lepel tussen het vlies en de sparerib te steken en het vlies met de hand los te trekken)
leg appel rookhout tussen de kolen (voorweken hoeft norm gesproken niet)
plaats de convector, de lekbakje en het rvs rooster in de conveggtorbasket
wrijf de ribs aan beide zijden in eerst met de kippen rub en daarna met de beef rub.laat eventueel een uurtje intrekken
plaats de conveggtorbasket in de bbq met een rack met de spareribs (de temperatuur zakt dan tot ongeveer 120 graden)
Laat de ribs ongeveer 2 uur roken en garen (de tijd is afhankelijk van de dikte van de ribs)
leg voldoende grote vellen aluminium folie klaar
smeer het aluminium folie in met boter en bruine basterdsuiker
Haal de ribs en het rack uit de bbq
pak je favoriete bbq saus en meng wat cajun rub door de saus om deze het gewenste pitje te geven.
bestrijk de ribs aan beide zijden met de zojuist op smaak gemaakte bbq saus
leg de ribs op de bolle kant op de folie en pak de ribs daarna in(eventueel per 2 steeds bolle kanten naar beneden)
leg de pakketjes op het rooster en laat ongeveer 80 minuten garen
controleer met een prikker of het vlees tussen de ribben gaar is en laat indien gewenst langer garen
verwijder de aluminium folie
bestrijk de ribben opnieuw met de bbq saus
leg de ribs met de bolle kant naar boven op het rooster
laat 40 minuten garen
bestrijk af en toe met de bbq saus
haal de ribs uit de bbq en besmeer evt nog een keer met bbq saus
snij de rode peper en lente ui in dunne ringen
serveer met een lente uitje en rode peper en gebakken uitjes