Shaslick van kippendijen

Iedereen kent de Shaslick wel van naam, een prima variant is een Shaslick van kippendijen.

Shaslick van kippendijen

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 50 minuten

Equipment

  • Big Green Egg minimax
  • Conveggtor
  • Grillrooster
  • Thermo pen
  • Gril pennen liefst metalen pennen
  • Scherp koksmes

Ingrediënten
  

  • 1 kg Kippendijen
  • 1 Rode paprika
  • 1 Gele paprika
  • 1 Groene paprika
  • 2 Rode uien
  • peper / zout
  • Chicken rub van LetzQ

Instructies
 

  • Maak de bbq klaar voor indirect grillen
  • Verwarm voor tot 180 graden
  • Snijdt de Kippendijen in redelijk grote vierkante stukken verwijder het vet niet
  • Gooi de stukken in een ruime kom
  • Rub de kippendijen goed in met de chicken rub
  • Dek de kom af en laat minimaal een uur in de koelkast intrekken
  • Was de paprika's, snijd open en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de paprika's in redelijk grove stukken, maar niet al te groot (2×2 cm)
  • Snijd ook de rode ui doormidden, haal de halve ringen uit elkaar. (2×2 cm)
  • Haal het de kom uit de koelkast en pak de spiezen
  • Voeg een stuk kippendij, een stuk paprika en een stuk rode ui toe. Herhaal deze stap 4 of 5 keer per spies.
  • Plaats de spiezen op het rooster.
  • Draai de spiesen zo nu en dan om, totdat het vlees van de kippendijen gaar is. (minimaal 72 graden).
  • Voeg naar behoefte peper en zout toe
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept