Iedereen kent de Shaslick wel van naam, een prima variant is een Shaslick van kippendijen.
Shaslick van kippendijen
Equipment
- Big Green Egg minimax
- Conveggtor
- Grillrooster
- Thermo pen
- Gril pennen liefst metalen pennen
- Scherp koksmes
Ingrediënten
- 1 kg Kippendijen
- 1 Rode paprika
- 1 Gele paprika
- 1 Groene paprika
- 2 Rode uien
- peper / zout
- Chicken rub van LetzQ
Instructies
- Maak de bbq klaar voor indirect grillen
- Verwarm voor tot 180 graden
- Snijdt de Kippendijen in redelijk grote vierkante stukken verwijder het vet niet
- Gooi de stukken in een ruime kom
- Rub de kippendijen goed in met de chicken rub
- Dek de kom af en laat minimaal een uur in de koelkast intrekken
- Was de paprika's, snijd open en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de paprika's in redelijk grove stukken, maar niet al te groot (2×2 cm)
- Snijd ook de rode ui doormidden, haal de halve ringen uit elkaar. (2×2 cm)
- Haal het de kom uit de koelkast en pak de spiezen
- Voeg een stuk kippendij, een stuk paprika en een stuk rode ui toe. Herhaal deze stap 4 of 5 keer per spies.
- Plaats de spiezen op het rooster.
- Draai de spiesen zo nu en dan om, totdat het vlees van de kippendijen gaar is. (minimaal 72 graden).
- Voeg naar behoefte peper en zout toe
- Eet smakelijk!