Saté van kippendijen

Saté van kippendijen, gebruik hiervoor echt kippendijen en geen kipfilet want kipfilet wordt heel erg droog.

Saté van kippendijen

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Equipment

  • Big Green Egg minimax
  • convector
  • Grillrooster
  • Middellange bamboe stokjes
  • Scherp koksmes
  • Snijplank
  • Afsluitare diepvrieszak
  • Thermo pen

Ingrediënten
  

  • 1 kg Kippendijen (18- 20 stokjes)
  • 6 eetlepels Olijfolie
  • 4 eetlepels Bruine basterdsuiker
  • 1 stuk Verse gember
  • 200 ml Sojasaus
  • 6 tenen Knoflook
  • 2 bosjes bosui of lente uitjes
  • 4 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 Rode peper

Instructies
 

  • Maak de BBQ klaar voor indirect grillen
  • Verwarm voor tot ongeveer 190 graden
  • Snijd de kippendijen in kleine saté stukken (TIP: haal het vet niet weg)
  • Gooi de olijfolie in de afsluitbare diepvrieszak
  • Voeg de stukken kippendij toe
  • Hussel goed door elkaar
  • Snijdt de Knoflook fijn (in grove stukjes)
  • Rasp of snijd de Gember fijn
  • Voeg de knoflook, gember, basterdsuiker en sojasaus toe aan de afsluitbare diepvrieszak.
  • Sluit de diepvrieszak en laat de kippendijen ongeveer 2 uur in de koelkast marineren.
  • Rijg de stukjes kippendij aan een stokje
  • Leg de saté stokjes op de BBQ
  • Sluit de deksel
  • Snijdt het optionele rode pepertje fijn (heel fijn)
  • Snijdt de optionele bosui of het lente uitje fijn
  • Draai de stokjes na 20 minuten om
  • De stokjes zijn na ongeveer 20 minuten klaar
  • Controleer de kerntemperatuur deze mag niet minder zijn dan 72 graden
  • Leg de saté op een schaal
  • garneer met het fijngesneden pepertje, de bosui en de sesamzaadjes
  • Serveer en geniet

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept