Saté van kippendijen, gebruik hiervoor echt kippendijen en geen kipfilet want kipfilet wordt heel erg droog.
Saté van kippendijen
Equipment
- Big Green Egg minimax
- convector
- Grillrooster
- Middellange bamboe stokjes
- Scherp koksmes
- Snijplank
- Afsluitare diepvrieszak
- Thermo pen
Ingrediënten
- 1 kg Kippendijen (18- 20 stokjes)
- 6 eetlepels Olijfolie
- 4 eetlepels Bruine basterdsuiker
- 1 stuk Verse gember
- 200 ml Sojasaus
- 6 tenen Knoflook
- 2 bosjes bosui of lente uitjes
- 4 eetlepels sesamzaadjes
- 1 Rode peper
Instructies
- Maak de BBQ klaar voor indirect grillen
- Verwarm voor tot ongeveer 190 graden
- Snijd de kippendijen in kleine saté stukken (TIP: haal het vet niet weg)
- Gooi de olijfolie in de afsluitbare diepvrieszak
- Voeg de stukken kippendij toe
- Hussel goed door elkaar
- Snijdt de Knoflook fijn (in grove stukjes)
- Rasp of snijd de Gember fijn
- Voeg de knoflook, gember, basterdsuiker en sojasaus toe aan de afsluitbare diepvrieszak.
- Sluit de diepvrieszak en laat de kippendijen ongeveer 2 uur in de koelkast marineren.
- Rijg de stukjes kippendij aan een stokje
- Leg de saté stokjes op de BBQ
- Sluit de deksel
- Snijdt het optionele rode pepertje fijn (heel fijn)
- Snijdt de optionele bosui of het lente uitje fijn
- Draai de stokjes na 20 minuten om
- De stokjes zijn na ongeveer 20 minuten klaar
- Controleer de kerntemperatuur deze mag niet minder zijn dan 72 graden
- Leg de saté op een schaal
- garneer met het fijngesneden pepertje, de bosui en de sesamzaadjes
- Serveer en geniet