Pulled Porc
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 1 Conveggtor
- 1 BBQ rooster
- houtskool
- rookhout
- 2 Grote kommen
- Kern temperatuurmeter
- Meat Claws
Ingrediënten
- 1 Kilo Procureur (Varkensnek)
- 10 eetlepels BBQ rub
- 10 eetlepels BBQ saus
- 1 rode kool
- 1 witte kool
- 1 wortel
- yoghurt dressing
- 1 zak zachte witte bollen of puntjes
- 1 potje augurken
Instructies
- Verwijder losse stukken vlees
- snijdt grote stukken hard vet weg
- Breng een laagje Dry rub aan en laat minimaal een uur intrekken
- Bereid BBQ voor op 100 graden
- voeg rookhout toe
- leg het vlees op het rooster (indirect)
- druk 1 of 2 kerntemperatuur meters in het vlees
- Haal het vlees bij een temperatuur van 70 graden van de bbq
- Smeer het vlees goed dik in met de BBQ saus
- Pak het vlees in aluminium folie
- plaats de thermometers terug
- en leg het ingepakte vlees terug op de BBQ
- Laat liggen tot een temperatuur van rond de 92 graden
- check de malsheid door er met een sate prikker in te prikken
- als je happy bent haal dan het vlees eraf en laat ongeveer een uur liggen
- rasp de rode kool de witte kool en de wortel
- doe het in een kom en meng het met de yoghurt dressing tot een mooie Coleslaw
- pak het vlees uit en doe het op een bord of schaal
- LET OP: het sap doe je in een schone kom
- trek het vlees met een vork of de meat claws uit elkaar
- Als het fijn genoeg is doe je het in de kom met het sap en meng het goed door elkaar
- Pak een broodje en beleg de onderkant met Pulled Porc
- Voeg naar behoefte nog wat BBQ saus toe
- Beleg de bovenkant met de Coleslaw en schijfjes augurk
- Klap het broodje dicht en eet smakelijk