Kip rollade
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 1 Spit (LetzQ)
- 2 spit klemmen (LetzQ)
- 1 motor voor het spit (LetzQ)
- 1 spit pen
- 1 Scherp koksmes
- draadloze kern thermometer
Ingrediënten
- 1 kip rollade (1,5 kg)
- 1 Cajun rub
- 1 kippen rub van LetzQ
- olijf olie
Instructies
- bereid de bbq voor op direct grillen
- LET OP: eg de kolen niet helemaal in de midden van de bbq anders valt al het lekkende vet in de hete kolen en kan het best erg gaan roken
- verwarm de BBQ naar 100 graden
- plaats het spit op de BBQ
- plaats de spitmotor
- smeer de rollade in met olijf olie
- smeer de rollade ruim in met een mengsel van de cajun rub en kippen rub
- zet 1 van de spit klemmen op de spitpen (pennen wijzen naar binnen)
- duw de rollade op de spitpen LET OP: zorg dat deze goed midden op de pen zit
- zet nu de andere spit klem op de spitpen en zorg dat de rollade goed klem en vast tussen de pennen van de spitklemmen zit
- Draai de spitklemmen vast
- plaats de kernthermometer in de rollade LET OP: dat hij niet tegen de spitpen zit.
- zet de spitpen met de rollade in het spit en due het einde van de spitpen in de motor
- zet de motor aan
- laat de rollade rustig garen tot deze een temperatuur heeft van 72 graden
Superlekker!! Tweede keer; dit keer de laatste 5 graden de BGE op 180 gezet voor een knapperig korstje. Neem de tijd de kolen als bergjes op te bouwen langs de kanten zodat het vet inderdaad niet druipt op de kolen en voor teveel rook zorgt. Kruiden zijn ook heerlijk! Toprecept!😊