Eendenborst is sowieso al een super lekker stukje vlees maar Eendenborst in sojasaus maakt het echt een delicatesse!
Eendenborst in sojasaus
Equipment
- Big Green Egg large
- Kern temperatuurmeter
- 1 Afsluitbare diepvrieszak
- Scherp koksmes
- Aluminium folie
- Conveggtor
- Gietijzeren grillrooster
Ingrediënten
- 4 stuks Eendenborstfilet
- 100 ml sojasaus (kikoman)
- 2 eetlepels honing
- 6 tenen knoflook
- peper en zout naar smaak
- 1 stuks conveggtor
Instructies
- Maak de knoflook schoon en hak de tenen in grove stukjes
- Snijdt de vetlaag van de eendenborst om de 1 cm in (tot net door de vetlaag heen). Eerst in de lengte en dan in de breedte, je krijgt dan een ruitpatroon van 1×1 cm.
- doe de eendenborst in de afsluitbare diepvrieszak en doe daar de grof gesneden knoflook, honing en sojasaus bij (zorg dat e.e.a. goed verdeeld is over beide zijden van de eendenborst.
- laat 2 uur marineren in de koelkast
- maak de BBQ klaar voor grillen op 200 graden
- leg de eendenborst met de vetzijde naar boven op het rooster met indirect vuur
- plaats de kerntemperatuurmeter in het vlees (gemiddelde dikte) en wacht totdat de kerntemperatuur rond de 42 graden is
- verwijder de conveggtor
- grill de eendenborst aan beide zijden af (draai regelmatig op direct vuur) totdat de kerntemperatuur 52 graden is
- Laat zo'n 5 min rusten in aluminium folie
- Snijdt de eendenborst in niet al te dunne plakjes
- Voeg naar behoefte peper en zout toe
- Dien op met bv. een heerlijke salade.