Eendenborst

Eendenborst

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 55 minuten

Equipment

  • Big Green Egg large
  • Kern temperatuurmeter
  • 1 Afsluitbare diepvrieszak
  • Scherp koksmes
  • Aluminium folie
  • Conveggtor
  • Gietijzeren grillrooster

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Eendenborstfilet
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Snijdt de vetlaag van de eendenborst om de 1 cm in (tot net door de vetlaag heen). Eerst in de lengte en dan in de breedte, je krijgt dan een ruitpatroon van 1×1 cm.
  • maak de BBQ klaar voor grillen op 200 graden
  • leg de eendenborst met de vetzijde naar boven op het rooster met indirect vuur
  • plaats de kerntemperatuurmeter in het vlees (gemiddelde dikte) en wacht totdat de kerntemperatuur rond de 42 graden is
  • verwijder de conveggtor
  • grill de eendenborst aan beide zijden af (draai regelmatig op direct vuur) totdat de kerntemperatuur 52 graden is
  • Laat zo'n 5 min rusten in aluminium folie
  • Snijdt de eendenborst in niet al te dunne plakjes
  • Voeg naar behoefte peper en zout toe
  • Dien op met bv. chimichurri

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept