Eendenborst
Equipment
- Big Green Egg large
- Kern temperatuurmeter
- 1 Afsluitbare diepvrieszak
- Scherp koksmes
- Aluminium folie
- Conveggtor
- Gietijzeren grillrooster
Ingrediënten
- 4 stuks Eendenborstfilet
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Snijdt de vetlaag van de eendenborst om de 1 cm in (tot net door de vetlaag heen). Eerst in de lengte en dan in de breedte, je krijgt dan een ruitpatroon van 1×1 cm.
- maak de BBQ klaar voor grillen op 200 graden
- leg de eendenborst met de vetzijde naar boven op het rooster met indirect vuur
- plaats de kerntemperatuurmeter in het vlees (gemiddelde dikte) en wacht totdat de kerntemperatuur rond de 42 graden is
- verwijder de conveggtor
- grill de eendenborst aan beide zijden af (draai regelmatig op direct vuur) totdat de kerntemperatuur 52 graden is
- Laat zo'n 5 min rusten in aluminium folie
- Snijdt de eendenborst in niet al te dunne plakjes
- Voeg naar behoefte peper en zout toe
- Dien op met bv. chimichurri