Diamanthaas van de plank

Diamanthaas van de plank a la William

No ratings yet
6 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
rusttijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Een heerlijk diamanthaas recept van Wiliam met vleugje van mijzelf.
Dit gerecht leent zich uitstekend als snack of als voor / tussengerecht.

Equipment

  • 1 Big Green Egg large
  • 1 eggspander system
  • 1 halve pizza steen
  • 1 halve RVS rooster
  • 1 halve gietijzeren rooster
  • 1 Kern temperatuurmeter

Ingrediënten
  

  • 3 diamanthaasjes
  • 1 beef rub
  • 3 bosuitjes
  • gebakken uitjes
  • Japanese wasabi mayonaise (kewpie)
  • Japanese sesam soy (kewpie)
  • 1 rode peper
  • sesamzaad

Instructies
 

  • diamanthaas insmeren met olijfolie
  • zet de diamanthaas in de gewenste rub
  • snij alvast de lente uitjes in dunne ringen
  • en snipper alvast de rode peper, verwijder (indien gewenst) de zaadlijsten
  • laat minimaal 1 uur rusten
  • regel de BBQ naar 150 graden
  • gaar de diamanthaas indirect naar 45 graden
  • grill de diamanthaas direct af tot 51 graden
  • laat de diamanthaas 10 minuten rusten in aluminium folie
  • snijd de diamanthaas in dunne plakjes
  • leg ze naast elkaar op een houten plank
  • doe er sojasaus overheen met wat sesamzaadjes
  • doe de gesneden bosuitjes erover
  • voeg de fijn gesneden rode peper en de gebakken uitjes toe
  • maak het geheel af met strepen Japanese wasabi mayonaise
  • eet smakelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept