Diamanthaas van de plank a la William
Equipment
- 1 Big Green Egg large
- 1 eggspander system
- 1 halve pizza steen
- 1 halve RVS rooster
- 1 halve gietijzeren rooster
- 1 Kern temperatuurmeter
Ingrediënten
- 3 diamanthaasjes
- 1 beef rub
- 3 bosuitjes
- gebakken uitjes
- Japanese wasabi mayonaise (kewpie)
- Japanese sesam soy (kewpie)
- 1 rode peper
- sesamzaad
Instructies
- diamanthaas insmeren met olijfolie
- zet de diamanthaas in de gewenste rub
- snij alvast de lente uitjes in dunne ringen
- en snipper alvast de rode peper, verwijder (indien gewenst) de zaadlijsten
- laat minimaal 1 uur rusten
- regel de BBQ naar 150 graden
- gaar de diamanthaas indirect naar 45 graden
- grill de diamanthaas direct af tot 51 graden
- laat de diamanthaas 10 minuten rusten in aluminium folie
- snijd de diamanthaas in dunne plakjes
- leg ze naast elkaar op een houten plank
- doe er sojasaus overheen met wat sesamzaadjes
- doe de gesneden bosuitjes erover
- voeg de fijn gesneden rode peper en de gebakken uitjes toe
- maak het geheel af met strepen Japanese wasabi mayonaise
- eet smakelijk