Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Diamanthaas van de plank a la William
6
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
rusttijd
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Een heerlijk diamanthaas recept van Wiliam met vleugje van mijzelf.
Dit gerecht leent zich uitstekend als snack of als voor / tussengerecht.
Gebruikte apparatuur
▢
1 Big Green Egg large
▢
1 eggspander system
▢
1 halve pizza steen
▢
1 halve RVS rooster
▢
1 halve gietijzeren rooster
▢
1 Kern temperatuurmeter
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
3
diamanthaasjes
▢
1
beef rub
▢
3
bosuitjes
▢
gebakken uitjes
▢
Japanese wasabi mayonaise (kewpie)
▢
Japanese sesam soy (kewpie)
▢
1
rode peper
▢
sesamzaad
Instructies
▢
diamanthaas insmeren met olijfolie
▢
zet de diamanthaas in de gewenste rub
▢
snij alvast de lente uitjes in dunne ringen
▢
en snipper alvast de rode peper, verwijder (indien gewenst) de zaadlijsten
▢
laat minimaal 1 uur rusten
▢
regel de BBQ naar 150 graden
▢
gaar de diamanthaas indirect naar 45 graden
▢
grill de diamanthaas direct af tot 51 graden
▢
laat de diamanthaas 10 minuten rusten in aluminium folie
▢
snijd de diamanthaas in dunne plakjes
▢
leg ze naast elkaar op een houten plank
▢
doe er sojasaus overheen met wat sesamzaadjes
▢
doe de gesneden bosuitjes erover
▢
voeg de fijn gesneden rode peper en de gebakken uitjes toe
▢
maak het geheel af met strepen Japanese wasabi mayonaise
▢
eet smakelijk