Bavette carpaccio rollade

Bavette carpaccio rollade, door de bavette te vlinderen ontstaat er een dunne lap vlees dat uitermate geschikt is om een gevulde rollade te maken.

Bavette carpaccio rollade

No ratings yet
4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten

Equipment

  • Big Green Egg large
  • Conveggtor
  • Grillrooster
  • Aluminium folie
  • Scherp koksmes
  • slagers touw
  • Kern temperatuurmeter

Ingrediënten
  

  • 1 kg bavette
  • pesto
  • 1 rode ui
  • handje zongedroogde tomaten
  • handje pijnboompitten
  • parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 4 tenen knoflook

Instructies
 

  • Maak de BBQ gereed voor indirect grillen
  • Verwarm voor tot 150 graden
  • leg de bavette op een snijplank en dep droog met keuken papier
  • snijd de bavette open (vlinderen)
  • leg de bavette neer met de lange zijde naar de zijkant en klap open
  • smeer de bavette in met pesto (zijkanten zoveel mogelijk vrij houden)
  • snijd de rode ui in dunne kwart ringen
  • hak de knoflook fijn
  • verdeel achtereenvolgend de rode ui, de knoflook, de tomaten en de parmezaanse kaas over de bavette
  • rooster de pijnboompitten en strooi de er ook over
  • rol de bavette dicht en bind vast met slagerstouw
  • bestrooi naar wens met peper en zout
  • leg de rollade op de BBQ
  • en stop de kerntemperatuurmeter in de rollade
  • de bavette is klaar als de temperatuur ongeveer 50 graden is (na ongeveer een uur)
  • haal de bavette van de BBQ en laat 10 minuten in aluminium folie rusten
  • Snijd de bavette in 4 stukken en verwijder de touwtjes
  • Smakelijk

Notities

Bavette is voorzien van een grove structuur waarvan je de lange draden goed ziet lopen. Bavette wordt zoals de meeste soorten vlees tegendraads worden gesneden.
Leg de bavette op de snijplank met de draden van links naar rechts.
Snijd met een scherp mes de bavette vanaf de zijkant in. Snijd door totdat je bijna bij de andere kant bent. Je snijd het vlees dus niet helemaal door.
Klap de bavette open. De draden lopen nu van onder naar boven.
De bavette kan nu gevuld worden.
Let na het vullen goed op hoe je de bavette oprolt we willen (zoals gezegd) tegendraads in snijden (dus als de draden van onder naar boven lopen, rol je de bavette van links naar rechts op)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept