leg de bavette op een snijplank en dep droog met keuken papier
snijd de bavette open (vlinderen)
leg de bavette neer met de lange zijde naar de zijkant en klap open
smeer de bavette in met pesto (zijkanten zoveel mogelijk vrij houden)
snijd de rode ui in dunne kwart ringen
hak de knoflook fijn
verdeel achtereenvolgend de rode ui, de knoflook, de tomaten en de parmezaanse kaas over de bavette
rooster de pijnboompitten en strooi de er ook over
rol de bavette dicht en bind vast met slagerstouw
bestrooi naar wens met peper en zout
leg de rollade op de BBQ
en stop de kerntemperatuurmeter in de rollade
de bavette is klaar als de temperatuur ongeveer 50 graden is (na ongeveer een uur)
haal de bavette van de BBQ en laat 10 minuten in aluminium folie rusten
Snijd de bavette in 4 stukken en verwijder de touwtjes
Smakelijk
Notities
Bavette is voorzien van een grove structuur waarvan je de lange draden goed ziet lopen. Bavette wordt zoals de meeste soorten vlees tegendraads worden gesneden.Leg de bavette op de snijplank met de draden van links naar rechts. Snijd met een scherp mes de bavette vanaf de zijkant in. Snijd door totdat je bijna bij de andere kant bent. Je snijd het vlees dus niet helemaal door.Klap de bavette open. De draden lopen nu van onder naar boven.De bavette kan nu gevuld worden.Let na het vullen goed op hoe je de bavette oprolt we willen (zoals gezegd) tegendraads in snijden (dus als de draden van onder naar boven lopen, rol je de bavette van links naar rechts op)